Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtai daug naftos aptikusios britų įmonės akcijos šoktelėjo 328 proc.

„UK Oil & Gas Investments“ kompanijos akcijų kaina Londono biržoje vienu metu buvo šoktelėjusi net 328 procentais po to, kai pasirodė informacija, jog naftos telkiniai, kurie buvo atrasti netoli Gatviko oro uosto, yra didesni nei iš pradžių buvo manoma.
Naftos telkinys
Naftos telkinys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis nepriklausomų ekspertų ataskaita, telkiniuose, esančiuose į šiaurę nuo antro pagal dydį Jungtinės Karalystės oro uosto, kvadratinėje mylioje gali būti iki 158 milijonų barelių naftos.

Būtent „UK Oil & Gas Investments“ bendrovė yra pagrindinė investuotoja į šį projektą (30 proc.) Minimos kompanijos atstovai teigia, kad, jeigu tolimesni tyrimai parodys, jog apsimoka komerciškai išgauti naftą, iš šio telkinio išgautos šios žaliavos kiekis gali būti labai reikšmingas.

Po šios informacijos „UK Oil & Gas Investments“ bendrovės akcijų kaina Londono biržoje vienu metu buvo pašokusi net iki 4,75 svaro, o dabar už vieną šios kompanijos akciją yra mokama po 3,1 svaro, arba 180,54 procento daugiau nei trečiadienio prekybos sesijos uždarymo metu.

Brangsta ir kitų bendrovių akcijos

Kitų šio projekto dalyvių akcijos ketvirtadienį taip pat pastebimai brangsta Londono biržoje. Štai už „Alba Mineral Resources“ vieną akciją artėjant vakarui Londono biržoje buvo mokama po 0,85 svaro, arba 136,1 procento daugiau nei trečiadienį, nors vienu metu minimos bendrovės akcijų kaina buvo pašokusi net iki 1,08 svaro.

„Stellar Resources“ akcijos yra pabrangusios daugiau nei šešiasdešimt procentų, t.y. už vieną akciją mokama po 0,69 svaro, o didžiausia ketvirtadienį mokėta kaina siekė 0,95 svaro.

„Solo Oil“ akcijų kaina yra pakilusi kiek daugiau nei ketvirtadaliu iki 0,73 svaro, nors vienu metu mokėta ir po 0,85 svaro.

Nuo metų pradžios „UK Oil & Gas Investments“ akcijų kaina pašoko 160 procentų, o per pastaruosius vienerius metus – daugiau nei devyniasdešimt procentų.

„Alba Mineral Resources“ akcijų kaina atitinkamai pakilo penktadaliu ir daugiau nei trisdešimt procentų, „Stellar Resources“ pabrango daugiau nei dviem procentais ir atpigo per dešimt procentų, o „Solo Oil“ akcijų vertė atitinkamai nuo šių metų pradžios sumažėjo daugiau nei penktadaliu, o per pastaruosius vienerius metus pakilo 251,5 procento. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius