Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerija ragina sušaukti neeilinį OPEC posėdį

Nigerijos naftos ministras Emmanuelis Ibe Kachikwu ragina Naftą eksportuojančių valstybių organizaciją (OPEC) sušaukti neeilinį posėdį ir derėtis su nepriklausomais naftos gamintojais, kad būtų galima imtis priemonių rinkai stabilizuoti, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.
OPEC būstinė Vienoje
OPEC būstinė Vienoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 OPEC Nigerija Nafta

„Ar ir toliau sėdėsime ir žiūrėsime, ar gal labiau pasistengsime derybose su tokiose šalyse kaip Rusija, kad galėtume sutarti dėl būtinų priemonių?“ – pareiškė jis Davose.

Saudo Arabijos naftos gavybos korporacijos „Saudi Aramco“ vadovas Khalidas al-Falihas dabartinį naftos kainų smukimą pavadino neracionaliu. Jo nuomone, kainos negali ilgai išlikti dabartiniame žemame lygyje, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

„Rinka nusileido pernelyg žemai, ji neišvengiamai pakeis kryptį“, – pareiškė jis Davose.

Tačiau „Saudi Aramco“ vadovas pakartojo, kad, Rijado nuomone, nebūtų teisinga, jei gavybą sumažintų tik OPEC valstybės narės.

JAV banko „JPMorgan Chase“ analitikai mano, kad „Brent“ rūšies nafta šiemet kainuos vidutiniškai 31,25 JAV dolerio už barelį, o ne 51,5 JAV dolerio už barelį, kaip prognozuota anksčiau. Vidutinės WTI rūšies naftos kainos prognozė sumažinta nuo 48,88 iki 31,5 JAV dolerio už barelį. Iš didžiausių pasaulio bankų, „JPMorgan“ naftos kainų prognozės yra pesimistiškiausios.

Nuo metų pradžios nafta jau atpigo penktadaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius