Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Nord Stream 2 AG“ apskundė ETT sprendimą dėl dujotiekių iš trečiųjų šalių reguliavimo

Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūros projekto vystymo bendrovė „Nord Stream 2 AG“ apskundė jai nepalankų Europos Teisingumo Teismo (ETT) sprendimą dėl dujotiekių iš trečiųjų šalių reguliavimo pagal Europos Sąjungos atnaujintos Dujų direktyvos reikalavimus.
„Nord Stream 2“ vamzdžiai
„Nord Stream 2“ vamzdžiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nord Stream 2 AG“ spaudos pranešime teigiama, jog apeliacija ES Bendrajam Teismui pateikta liepos 25-ąją.

ETT gegužės 20-ąją atmetė kaip nepriimtiną nagrinėjimui iš esmės Rusijos eksporto dujotiekius per Baltijos jūrą valdančių bendrovių ieškinį netaikyti ES Dujų direktyvos iš trečiųjų šalių į ES nutiestiems dujotiekiams.

ETT, nutaręs, jog „Nord Stream 2 AG“ ir „Nord Stream AG“ su šia direktyva nėra tiesiogiai susijusios, konstatavo, kad direktyvą taiko ES narių vyriausybės ir jos turi teisę savo nuožiūra daryti išimtis.

Pagal ES Trečiojo energetikos paketo reikalavimus atnaujinta Dujų direktyva įsigaliojo 2019 metų gegužės 23 dieną ir per devynis mėnesius turėjo būti pritaikyta ES narių nacionaliniuose teisės aktuose.

Direktyva skelbia, jog magistralinių dujotiekių negali valdyti su dujų tiekėju susijusi įmonė, kiti tiekėjai taip pat turi turėti galimybę naudotis tokiu dujotiekiu be jokio diskriminavimo, dujų transportavimo tarifai turi būti konkurencingi ir reguliuojami ES tarnybų, dujotiekio veikimas turi būti skaidrus, ypač tiekimo saugumo požiūriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius