Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nord Stream 2“: dujotiekis 2020 metais bus baigtas tik pagal trečiąjį trasos variantą

Rusijos eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą projekto vystymo bendrovė „Nord Stream 2“ pranešė, jog jį pagal pirmus du trasos variantus tikimasi baigti tiesti šiemet, o projekto užbaigimas kitąmet galimas tik pagal trečiąjį variantą.
Nord Stream 2
Nord Stream 2 / „Scanpix“ nuotr.

Visi trys variantai priklauso tik nuo Danijos sprendimų, kurie yra būtini projektui pabaigti, pažymima pranešime.

Pasak agentūros „Bloomberg“, kuri remiasi Danijos institucijomis, sprendžiančiomis tokių leidimų suteikimą, „Nord Stream 2“ dujotiekis gali būti baigtas tiesti tik antrąjį 2020 metų pusmetį.

Bendrovė „Nord Stream 2“, kurios faktinis vienintelis akcininkas yra Rusijos koncernas „Gazprom“, Danijai yra pateikusi paraiškas leidimams tiesti dviem galimais maršrutais per šios valstybės teritorinius vandenis, taip pat paklausimą dėl trečiojo maršruto.

Danija – viena iš penkių Baltijos jūros regiono valstybių, kurių leidimai yra būtini „Nord Stream 2“ projektui įgyvendinti, kol kas jo nesuteikė, dukart siūlė koreguoti vamzdyno maršrutą.

Danijos parlamentas yra priėmęs įstatymą, kuriuo vyriausybei suteikta teisė šalies teritoriniuose vandenyse drausti grėsmę nacionaliniam saugumui keliančius tarptautinius projektus. Prie tokių projektų priskirtas „Nord Stream 2“.

„Gazprom“ kartu su penkiomis Vakarų Europos partnerėmis šiame projekte tiesia dvi „Nord Stream 2“ gijas greta jau veikiančio 55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo Rusijos eksporto dujotiekio, kurios padvigubintų jo galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius