Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Norne Securities“ analizuos „Ignitis grupės“ rezultatus, teiks prognozes

Norvegijos investicijų bankas „Norne Securities“ analizuos valstybės kontroliuojamos energetikos grupės „Ignitis grupės“ rezultatus, potencialą, teiks prognozes.
Galingiausia Ignitis elektromobilių įkrovimo stotelė prie Gariūnų turgavietės
Galingiausia Ignitis elektromobilių įkrovimo stotelė prie Gariūnų turgavietės / Bendrovės nuotr.

Vis dėlto tarp „Ignitis grupei“ kylančių rizių bankas įvardija mažėjančias elektros kainas, rinkos reguliavimą, privalomų investicijų į ilgalaikį turtą bei pelno mokesčių didėjimą.

„Norne Securities“ atkreipia dėmesį ir į atotrūkį tarp 2023 metais pagamintos elektros (1,2 TWh) ir vartotojų poreikio (6,7 TWh), kurį reikės padengti naujais atsinaujinančių išteklių pajėgumais.

Vertybinių popierių analizės, tarpininkavimo, prekybos akcijomis bei fondais paslaugas teikiantis bankas „Ignitis grupę“ jos užsakymu įtraukė į analizuojamų įmonių sąrašą ir paskelbė pirminę ataskaitą, trečiadienį pranešė grupė.

Pasak „Ignitis grupės“ valdybos nario ir finansų vadovo Jono Rimavičiaus, nuo 2020 metų grupės akcininkų skaičius išaugo daugiau nei tris kartus iš šiuo metu viršija 20 tūkst.

„Turėdami sparčiai didėjančio mažmeninių investuotojų skaičiaus pasitikėjimą, siekiame jiems suteikti dar daugiau kokybiškos ir objektyvios informacijos apie grupės rezultatus ir perspektyvą. Taip pat tikimės, kad Skandinavijos bendrovės atliktos analizės padidins šio regiono institucinių investuotojų susidomėjimą grupe“, – pranešime teigė J.Rimavičius.

„Ignitis grupės“ teigimu, ji yra pirmoji emitentė iš Lietuvos, kurio analizę atliko „Norne Securities“.

Norvegijos banko parengtą ataskaitoje yra įžvalgos apie grupės rezultatus, potencialą, prognozes ir vertinimą. Atnaujintą informaciją „Norne Securities“ skelbs kas ketvirtį, visos ataskaitos bus viešai prieinamos „Ignitis grupės“ interneto svetainėje.

Finansų ministerija valdo 74,99 proc. „Ignitis grupės“ akcijų, smulkieji akcininkai – 25,01 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius