-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuo kitų metų pradžios 43 proc. įmonių planuoja pirkti elektrą laisvojoje rinkoje

Lietuvoje pirkti elektrą laisvojoje rinkoje planuoja beveik kas antra smulki ir vidutinė verslo įmonė (43,1 proc.), o trečdalis (32 proc.) dar svarsto. Apsisprendimą pasirinkti nepriklausomą elektros tiekėją lemia kaina – ją svarbiausiu kriterijumi laiko 96,3 proc. verslininkų.
Elektros stulpai
Elektros stulpai / „Scanpix“ nuotr.

Tokius duomenis, likus beveik mėnesiui iki įstatymu numatyto termino pasirinkti tiekėją, atskleidė elektros prekybos kompanijos „Elektrum Lietuva“ užsakymu bendrovės „Rait“ atliktas verslo įmonių tyrimas.

Tyrimo duomenimis, daugiau nei pusė planuojančių rinktis elektros energijos tiekėją yra vidutinio dydžio įmonės, turinčios virš 10 darbuotojų (52,8 proc.), ir tos, kurių metinė apyvarta siekia 1-3 mln. litų (53 proc.). Dauguma ketinančių sudaryti elektros pirkimo sutartis yra gamybos įmonės (55,1 proc.) bei įmonės, įsikūrusios Utenos ir Vilniaus apskrityse (51 proc.).

„Rezultatai rodo, kad kaina yra lemiamas veiksnys beveik kiekvienam verslininkui, tačiau galime pastebėti, kad kuo didesnė įmonių apyvarta, tuo jos labiau planuoja finansinius srautus ir atsižvelgia ne tik į kainą, bet ir į kitus veiksnius, tokius kaip mokėjimo terminai“, – pranešime sakė „Elektrum Lietuvos“ pardavimo vadovas Ričardas Tvaronas.

Įmonėms, kurių apyvarta yra didesnė nei 3 mln. litų, kaina yra tiek pat svarbi, kiek ir toms įmonėms, kurių apyvarta yra iki 1 mln. litų. Tuo metu pirmosioms įmonėms mokėjimo terminai yra 28 proc. punktais svarbesni nei mažesnėms įmonėms.

Nepriklausomą elektros tiekėją įmonės turi pasirinkti iki šių metų gruodžio 10 dienos. „Rait“ spalio mėnesį atlikto tyrimo metu apklausė 253 verslo įmonių savininkus bei vadovus, iš kurių 96 proc. yra smulkaus ir vidutinio verslo atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius