-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 02 /13:26

OPEC pritarė OPEC+ susitarimo pratęsimui devyniems mėnesiams

Naftą eksportuojančių valstybių organizacija (OPEC) pritarė pasiūlymui kartelio ir jo partnerių – vadinamosios OPEC+ grupės – susitarimą dėl gavybos ribojimo pratęsti dar devyniems mėnesiams.
OPEC
OPEC / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 OPEC Nafta

Irako naftos ministras Thameras Ghadhbanas žurnalistams taip pat pranešė, jog OPEC sutarė parengti oficialią ir nuolatinę OPEC ir ne OPEC šalių „bendradarbiavimo chartiją“.

Po OPEC posėdžio paskelbtame pranešime nurodyta, jog susitarimas dėl gavybos ribojimo pratęsiamas iki 2020 metų kovo 31 dieną.

Taip pat buvo nuspręsta, jog kitas OPEC posėdis įvyks Vienoje gruodžio 5 dieną.

Antradienį OPEC atstovai dalyvauja OPEC+ susitikime, kuriame karteliui nepriklausančios šalys, kaip manoma, taip pat pritars susitarimo dėl gavybos ribojimo pratęsimui.

Taip pat turėtų būti patvirtinta nauja OPEC bendradarbiavimo su kitais stambiais naftos gamintojais, įskaitant Rusiją, chartija.

Dėl chartijos svarstymo OPEC naftos ministrų susitikimas pirmadienį tęsėsi beveik penkiomis valandomis ilgiau negu planuota.

Iranas skeptiškai įvertino chartijos idėją, o šalies naftos ministras Bijanas Namdaras Zanganeh po susitikimo pareiškė, jog ši chartija neturės „jokio poveikio OPEC ir jos sprendimų priėmimo mechanizmui“.

Savo ruožtu Saudo Arabijos energetikos ministras Khalidas al-Falihas pažymėjo, jog naujoji chartija OPEC ir ne OPEC šalims leis sukurti „techninių susitikimų, ministrų susitikimų ir reguliarių viršūnių susitikimų struktūrą“, kurioje „pagrindinio koordinatoriaus“ vaidmenį atliks OPEC sekretoriatas Vienoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius