Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

OPEC prognozė ir toliau smukdo naftos kainas

Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) pirmadienį paskelbta prognozė, jog pasaulinės naftos gavybos apimtys ateinančiais metais didės, ir toliau smukdo naftos kainas.
Naftos gavybos įmonė Irake
Naftos gavybos įmonė Irake / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiąją dalį rugpjūčio nafta pigo, investuotojams tikintis, kad vėliu šį mėnesį OPEC ir Rusija susitars dėl naftos gavybos įšaldymo. Tačiau pastarosiomis savaitėms rinkos dalyviai abejoja, ar Alžyre vyksiantis susitikimas duos rezultatų.

Nafta brangina ir stiprėjantis JAV doleris.

OPEC pirmadienį paskelbė savo mėnesinę ataskaitą, kurioje prognozuoja, jog naftos gavybos apimtys karteliui nepriklausančiose šalyse ateinančiais metais augs. Anksčiau prognozuota, kad gavybos apimtys tokiose šalyse mažės.

OPEC dabar prognozuoja, kad Kazachstane, Norvegijoje ir Didžiojoje Britanijoje 2017 metais bus išgauta daugiau naftos, negu prognozuota anksčiau. Tai reiškia, kad naftos gavyba už kartelio ribų turėtų padidėti 200 tūkst. barelių per dieną. Anksčiau prognozuota, kad jis sumažės 150 tūkst. barelių per dieną.

Po ataskaitos paskelbimo nafta ėmė dar labiau pigti. Antradienį prekybos Azijoje metu lapkričio pristatymo termino ateities sandorių „Brent“ naftos kaina sumažėjo 34 centais iki 47,98 JAV dolerio. O spalio pristatymo termino ateities sandorių WTI naftos barelis atpigo 40 centų iki 45,89 JAV dolerio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius