Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

OPEC šalys ir jų partneriai gavybą sumažino labiau negu sutarta

Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) šalys ir karteliui nepriklausantys naftos gamintojai bendrą gavybą sumažino labiau negu sutarta, ketvirtadienį pareiškė Kuveito naftos ministras.
Naftos pramonė
Naftos pramonė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Įsipareigojimai dėl gavybos sumažinimo gegužę buvo įvykdyti 106 proc. ir šis lygis yra aukščiausias nuo sausio mėnesio, kuomet buvo pradėta mažinti gavybą“, – pareiškė Essamas al-Marzoukas, vadovaujantis jungtiniam ministrų komitetui, kuris prižiūri, kaip laikomasi susitarimo.

Siekdami iš rinkos pašalinti pasiūlos perteklių, dėl kurio naftos kainos nusirito žemyn, naftos gamintojai pernai sutarė nuo sausio pradžios savo bendrą gavybą pusmečiui sumažinti 1,8 mln. barelių per dieną.

Gegužę, kai gavyba buvo sumažinta labiau negu sutarta, gamintojai nusprendė susitarimą dėl gavybos sumažinimo pratęsti iki 2018 metų kovo pabaigos.

Tačiau naftos kainos vis vien smuko – „Brent“ rūšies naftos kaina trečiadienį pirmą kartą per septynis mėnesius nusileido žemiau 45 JAV dolerių už barelį kartelės, o WTI rūšies naftos kaina priartėjo prie 42 JAV dolerių už barelį ribos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius