-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Orlen“ ir „Kuwait Energy“ ieškos naftos Latvijos jūros šelfe

Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ ir Kuveito bendrovės „Kuwait Energy“ bendra įmonė „Balin Energy“ ieškos naftos Latvijai priklausančiame Baltijos jūros šelfe.
Baltijos jūros pakrantė
Baltijos jūros pakrantė / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Latvija Nafta

„Balin Energy“ valdybos narys Wieslawas Prugaras agentūrai BNS pranešė apie planus antrąjį šių metų ketvirtį Latvijos išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje išgręžti bandomąjį gręžinį, kad išsiaiškintų gamtinių naftos atsargų Latvijos kontinentiniame šelfe apimtis ir jų eksploatavimo galimybes.

„Balin Energy“ įvertino iš Latvijos hidroekologijos instituto gautą išsamią ekologinių tyrimų atskaitą bei seisminius licencinių teritorijų duomenis, ir atitinkamų darbų ketina imtis balandžio-birželio mėnesiais.

Numatyta bandomojo gręžinio vieta – 104 kilometrai nuo Latvijos pakrantes, 132 metrų gylyje. Grežinio gylis – 1500 metrų.

„Mūsų veiklos geografinis prioritetas yra Artimieji Rytai ir Šiaurės Afrika, tačiau esame pragmatiški bei atviri ir kitoms galimybėms. Daryti išvadas apie mūsų aktyvumą Latvijoje kol kas per anksti, bet galimybių potencialas yra gana didelis. Tikimės, kad pirmasis gręžinys leis sužinoti daugiau apie šią teritoriją, o mes neabejotinai laikysimės aplinkosaugos ir saugumo standartų“, – sakė „Kuwait Energy“ vadovė Sara Akbar.

2005-aisiais įsteigtą „Balin Energy“ pariteto pagrindais valdo bendrovės „Kuwait Energy Company Netherlands Cooperatief U.A.“ ir „ORLEN International Exploration and Production Company B.V“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius