Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„ORLEN Lietuva” atsiskaitys su „Lietuvos geležinkeliais“ net ir susimažinusi kapitalą

„Lietuvos geležinkeliai“ pirmadienį išreiškė nuogąstavimą, kad „ORLEN Lietuva“ kapitalas po sumažinimo yra menkesnis nei bendrovės įsiskolinimai LG ir viešai suabejojo Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamyklos galimybe vykdyti savo įsipareigojimus. Tuo metu „ORLEN Lietuva“ užtikrina, kad su „Lietuvos geležinkeliais“, kaip ir kitais verslo partneriais, atsiskaitys.
„Orlen“ įmonių grupė
„Orlen“ įmonių grupė / „Orlen“ nuotr.

15min.lt jau rašė, kad strateginis Lietuvos investuotojas ir didžiausias šalies eksportuotojas – akcinė bendrovė „Orlen Lietuva“ (buvusi „Mažeikių nafta“), priklausanti Lenkijos akcinei bendrovei „PKN Orlen“, net 97 procentiniais punktais sumažino savo įstatinį kapitalą – nuo 208 milijonų eurų iki 5,8 milijono eurų.

Dėl to sunerimo „Lietuvos geležinkeliai“. Pirmadienį jie išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriame pranešė, kad raštu kreipėsi į „ORLEN Lietuva“, prašydami pateikti informaciją apie Mažeikių naftos bendrovės finansinę padėtį.

„Lietuvos geležinkeliai“ susirūpinę, ar 36 kartus susimažinusi įstatinį kapitalą „Orlen Lietuva“ gali vykdyti sutartinius įsipareigojimus.

„ORLEN Lietuva“ vykdo ir visada vykdė savo įsipareigojimus verslo partneriams, įskaitant ir LG, nepaisant ginčų teisme, – aiškina „ORLEN Lietuva“.

„Mus neramina tai, kad „Orlen Lietuva“ smarkiai sumažino savo įstatinį kapitalą. Kreipėmės į šią bendrovę norėdami sužinoti, kokia yra jos finansinė būklė, kiek ji turi turto ir ar gali vykdyti sutartinius įsipareigojimus. Siekiame apginti „Lietuvos geležinkelių“ finansinius interesus“, – pranešime cituojamas „Lietuvos geležinkelių“ Teisės ir personalo departamento direktorius Vilius Nikitinas. 

„Lietuvos geležinkeliai“ dėl susidariusių įsiskolinimų 2014 m. birželio ir spalio mėnesiais teismui pateikė du ieškinius. Bendra abiejų ieškinių suma teisme yra maždaug 8,4 mln. eurų. Dėl šios sumos vis dar vyksta teisminiai procesai. 

Įsipareigojimus vykdo

Tačiau „ORLEN Lietuva“ patikina, kad kapitalo sumažinimas įtakos bendrovės įsipareigojimams nepadarys.

„ORLEN Lietuva“ vykdo ir visada vykdė savo įsipareigojimus verslo partneriams, įskaitant ir LG, nepaisant ginčų teisme“, – rašoma „Orlen“ atsakyme 15min.lt.

„ORLEN Lietuva“ savo ruožtu taip pat yra kreipusis į teismą dėl to, kad „Lietuvos geležinkeliai“ atsisako perskaičiuoti tarifus pagal susitarimą su „ORLEN Lietuva“.

Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamyklos teigimu, LG neteisingai skaičiuoja kainas už paslaugas, pridėdama papildomų mokesčių ir tikėdamasi, kad „Orlen Lietuva“ mokės daugiau nei numato iš anksto sutarti tarifai.

„Deja, nepaisant mūsų pastangų, susitarti šiuo klausimu derybų keliu nepavyko“, – rašoma „ORLEN Lietuva“ laiške 15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius