Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Orlen Lietuva“ tikisi didesnio eksporto į Ukrainą

Rusijos vyriausybei uždraudus šalies įmonėms tiekti naftą ir jos produktus Ukrainai, Lenkijos kapitalo naftos perdirbimo bendrovė „Orlen Lietuva“ tikisi, kad jos eksportas į šią šalį išaugs.
ORLEN Lietuva naftos perdirbimo gamykla
ORLEN Lietuva naftos perdirbimo gamykla / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ukraina yra svarbi „Orlen Lietuvos“ eksporto rinkos dalis. Jie mus yra pripažinę aukštos kokybės kuro gamintoja. 2018 metais mūsų bendrovė buvo trečioji kuro tiekėja iš užsienio į Ukrainą, savo ruožtu, Rusijos kompanijos pripažintos antrosios. Todėl panašu, kad šiuo metu mūsų produktų paklausa augs“, – BNS komentavo „Orlen Lietuva“.

„Mes dirbame pagal ilgalaikes tiekimo sutartis su savo klientais, todėl mūsų pardavimui skirtų produktų gamybos apimtys yra ribotos“, – teigė bendrovė.

Pasak „Orlen Lietuvos“, Ukrainai ji parduoda kiek daugiau nei 10 proc. produkcijos.

Rusija balandžio viduryje uždraudė šalies įmonėms nuo birželio tiekti naftą ir jos produktus Ukrainai, apribojo anglies tiekimą, taip pat išplėtė draudžiamų importuoti Ukrainos prekių sąrašą. Maskva tai pavadino atsakomosiomis priemonėmis, Kijevui išplėtus draudžiamų importuoti Rusijos prekių sąrašą.

Sausį skelbta, kad Ukraina pernai iš Lietuvos importavo naftos produktų už 570,5 mln. JAV dolerių, rodo Ukrainos valstybinės fiskalinės tarnybos duomenys. Palyginti su 2017-aisiais, šis Ukrainos importas išaugo 33,2 procento.

Pagal šį rodiklį Lietuva nusileido tik Baltarusijai ir Rusijai, iš kurių Ukraina pernai atsigabeno atitinkamai 38,2 proc. ir 37,4 proc. importuotų naftos produktų, importą vertinant finansiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius