Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pajamų sausros kamuojama „Tesla“ sukasi nuo saulės energijos verslo

Elono Musko imperija sunkiai girgžda, nes trūksta pagrindinės alyvos – pajamų. Todėl kompanija jau kerta kai kurias šakas, kurias anksčiau laikė itin patraukliomis.
Elonas Muskas pastatė didžiausią pasaulyje akumuliatorių „Tesla Powerpack“
Elonas Muskas pastatė didžiausią pasaulyje akumuliatorių „Tesla Powerpack“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kompanija „Tesla“ nutrauks saulės energijos modulių gamybą. Tai skelbia naujienų agentūra „Reuters“, kuri remiasi gautais vidiniais kompanijos dokumentais ir darbuotojų pateika informacija. Skelbiama, kad „Tesla“ nutrauks gamybą devyniose JAV valstijose, kur filialai specializuojasi ties saulės energijos modulių gamyba.

Praėjusią savaitę „Tesla“ paskelbė, kad atleis 9 proc. arba per 4 tūkstančius darbuotojų. Kaip rašo „Reuters“, šis sprendimas susijęs su antrinės bendrovės „SolarCity“, kuri užsiima saulės energijos verslu.

„Tesla“ įsigijo šią įmonę 2016 m. už 2,6 mlrd. JAV dolerių. „SolarCity“ užsiima saulės energijos modulių ir naujo tipo baterijų, skirtų gyvenamiesiems namams, gamyba.

Šiuo metu „SolarCity“ turi 60 filialų 5 JAV valstijose. Taigi dalis jų bus uždaryta. Negana to, „Tesla“ metų pabaigoje ketina nutraukti sutartis su parduotuvių tinklu „Home Depot“, kuriuose parduodami jų saulės kolektoriai. Vietoje to „Tesla“ ketina pardavinėti įrangą savo parduotuvėse ar internetu.

Tai rodo, kad kompanija įjungė taupymo režimą. Per pirmą metų ketvirtį kompanija patyrė 710 mln. JAV dolerių nuostolių. Tai jau penktas ketvirtis iš eilės, kai kompanija patiria nuostolius. Balandžio pabaigoje naujienų agentūra „Bloomberg“ paskaičiavo, kad jeigu „Tesla“ artimiausiu metu papildomai negaus finansavimo, tai 2018 m. liks be jokių atsargų. „Bloomberg“ skaičiavimu, Elono Musko kompanija per minutę patiria beveik 6500 JAV dolerių nuostolį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius