Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 22

Pasakė, kokių šildymo kainų galima tikėtis artėjančią žiemą: vilniečiams yra palankių žinių

Praėjęs šildymo sezonas dar ilgai bus prisimenamas kaip sudėtingas, tačiau artėjantis aukštomis kainomis turėtų nebegąsdinti. Ekspertai sako, kad atpigus tiek gamtinėms dujoms, tiek biokurui, šildymo kaina gali būti netgi mažesnė nei pernai, tačiau nenukris iki tokio lygio kaip ankstesniais metais. Palankių žinių yra ir vilniečiams – sostinė turėtų sumažinti priklausomybę nuo gamtinių dujų.
Atnaujintas bendrabutis Ukmergėje
Atnaujintas bendrabutis Ukmergėje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dujų kainos praėjusiais metais šoktelėjo į tokias aukštumas, kad kai kurios savivaldybės buvo priverstos griebtis nepopuliarių sprendimų. Štai Vilniuje nuspręsta brangias dujas laikinai keisti mažasieriu mazutu – taip šildymo kainos buvo stabilizuotos, tačiau visuomenėje tuo metu virė diskusijos apie žalą aplinkai.

Šiuo metu energetinių išteklių kainos, palyginti su pernai, yra nukritusios, veiklą pradėjo ir Vilniaus kogeneracinė jėgainė. Šių metų birželį ji pirmą kartą į sostinės centrinio šildymo sistemą patiekė iš biokuro pagamintą šilumą.

„Pirmosios šilumos iš biomasės bloko patiekimas sostinei yra svarbus projekto etapas. Planuojame, kad užbaigę bandymus jau šį šildymo sezoną pradėsime komercinę veiklą ir nuolat gaminsime šilumą iš biomasės“, – pranešime anksčiau sakė Vilniaus kogeneracinės jėgainės vadovas Mantas Burokas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mantas Burokas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mantas Burokas

Tad ką tai reiškia gyventojams ir kokių šilumos kainų tikėtis? Nors apie konkrečias sumas kalbėti dar anksti, 15min kalbinti ekspertai pakomentavo tendencijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius