Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 27 /17:26

„Pasibaisėjau ir labai pasipiktinau“: paramos saulės elektrinėms dalybas vadina chaosu

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) antradienį išdalijo 12 milijonų eurų paramos, skirtos saulės elektrinėms įsirengti. Tačiau šias pinigų dalybas į paramą pretendavę, bet jos negavę gyventojai vadina chaosu: sistema, kurioje reikėjo pildyti paraišką, strigo nuo pat pradžių, pinigai išgraibstyti per pusantros valandos, o dalis Šiaulių banko klientų išmesti iš intensyvių rungtynių dėl paramos nustojus veikti prisijungimui prie el. bankininkystės SMS būdu.
Saulės elektrinė
Saulės elektrinė / 123RF.com nuotr.

Antradienį 8 ryto Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) pradėjo dalinti paramą saulės elektrinėms įsigyti, tačiau jau netrukus tinklalapis susidūrė su trikdžiais – ne visiems dotacijos besitikintiems gyventojams pavyko prisijungti ir užpildyti paraišką.

O po pusantros valandos, apie 9.30, paskirti 12 mln. eurų jau buvo išdalinti, BNS antradienį informavo APVA Komunikacijos skyriaus vadovė Eglė Pliuskuvienė.

Anot APVA atstovės, antradienį gautos iš viso 4400 paraiškos.

Chaotiškomis pinigų dalybomis pasipiktinę gyventojai liejo apmaudą socialiniuose tinkluose, rašė laiškus 15min portalui, Energetikos ministerijai ir APVA.

„Pasibaisėjau ir labai pasipiktinau šiandien APVA vykdytu kvietimu gauti paramą saulės elektrinei įsirengti. 8:00 val. apvis.apva.lt svetainė jau buvo „užlūžusi“ ir tokia ji buvo iki maždaug 9:20 val.

Kaip vėliau sužinojau, jau 9:17 val. kvietimas buvo uždarytas pasiekus 12 mln. eurų skirtą paramos limitą. Visą laiką bandant prisijungti tai pavyko tik 10:01 val., bet „šaukštai jau buvo po pietų“. Kas galėtų paneigti, kad „savi“ reikalus susitvarkė, kol eiliniams piliečiams svetainė buvo nepasiekiama. Ir tai ne mano vieno patyrimas“, – 15min portalui rašė skaitytojas Algirdas.

APVA atstovė E.Pliuskuvienė 15min anksčiau tvirtino, kad nei tinklalapis, nei sistema nebuvo nulūžusi – tiesiog dėl didelės apkrovos sulėtėjo jos veikimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius