Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienio vėjai suks aukščiausių Lietuvoje vėjo elektrinių sparnus

Spalio mėnesį pasienyje su Latvija pradėti pasirengimo darbai naujo vėjo elektrinių parko statybai. Projektą įgyvendinanti UAB „Pamario jėgainių energija“ spaudai pranešė planuojanti, kad Mažeikių rajone esančiose Kabaldikų ir Buknaičių vietovėse iki ateinančių metų pabaigos iškils 19 naujų vėjo elektrinių, kurios bus vienos iš aukščiausių, iki šiol pastatytų šalyje.
Vėjo jėgainių mentės
Vėjo jėgainių mentės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Po ilgo pasirengimo laikotarpio pradėjome vėjo elektrinių statybos darbus. Per metus planuojame pastatyti 19 vėjo elektrinių, kurios bus ne tik vienos aukščiausių Lietuvoje, bet ir pirmosios tokio tipo elektrinės šalyje. Šios vėjo elektrinės yra pritaikytos vietovėms, kuriose vyrauja ne tokie stiprūs, kaip pajūrio regione, vėjai ir veikia net iki 20 procentų efektyviau nei iki šiol statytos elektrinės“, – sako Darius Velička, UAB „Pamario jėgainių energija“ direktorius.

Vėjo elektrinių parke bus pastatyta 19 VE NORDEX N117/2400kW (2,4 MW) modelio vėjo elektrinių, kurių aukštis sieks 120 metrų, sparnuotės diametras – 117 metrų, o bendra instaliuota galia – 45 MW.  

Projektui 52,6 milijono eurų vertės finansavimą suteikė bankas „Swedbank“.

„Pamario jėgainių energija“ projektas yra įgyvendinamas bendradarbiaujant vienai iš seniausių ir daugiausiai patirties per 15 veiklos metų sukaupusių turto valdymo įmonių Lietuvoje UAB „Orion Asset Management“, pirmajam alternatyviosios energetikos investicijų srityje veiklą vykdančiam rizikos kapitalo fondui Lietuvoje ir visame Baltijos šalių regione „Orion alternative energy fund“ bei Olandijos fondui „Energy Investment Fund“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius