Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per tris paras į „Amber Grid“ sistemą patiekta 2,7 mln. kubinių metrų dujų iš SGD terminalo

Lietuvos gamtinių dujų perdavimo sistemos operatorius AB „Amber Grid“ 2014 m. lapkričio 15 d. 15 val. į sistemą priėmė pirmuosius bandomojo krovinio gamtinių dujų kiekius iš suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo Klaipėdoje, spaudai pranešė „Amber Grid“.
„Amber Grid“ būstinė Vilniuje
„Amber Grid“ būstinė Vilniuje / Jurgitos Lapienytės nuotr.

Per tris paras, dirbant savaitgalio ir darbo dienos režimu, išdujinta ir į sistemą patiekta 2,7 mln. kubinių metrų gamtinių dujų. Tai sudaro 11,2 procento bendro Lietuvos vartotojų per tris paras sunaudoto gamtinių dujų kiekio.

SGD dujų priėmimas į perdavimo sistemą – tai pirmas kartas Lietuvos ir Baltijos šalių regiono istorijoje kai dujos buvo patiektos ne tik magistraliniu dujotiekiu iš Rusijos, bet ir iš alternatyvaus šaltinio.

„Trijų dienų patirtis pirmą kartą vykdant SGD dujų priėmimo procesą parodė, jog dirbama teisinga linkme,  perdavimo sistemoje vykdomas operatyvinis technologinis valdymas užtikrinant sklandų numatytų gamtinių dujų kiekio iš terminalo priėmimą. AB „Amber Grid“ specialistai tęsia būtinus derinimo darbus perdavimo sistemoje iki oficialios terminalo eksploatacijos pradžios, numatytos gruodžio 3 dieną,“ – sako Andrius Dagys, AB „Amber Grid“ technikos direktorius.

Dujų perdavimo sistemos operatorius AB „Amber Grid“ – Lietuvos strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinti bendrovė, atsakinga už gamtinių dujų perdavimą ir magistralinių dujotiekių eksploatavimą, dujų perdavimo sistemos saugią ir patikimą veiklą bei plėtrą.

96,58 procento AB „Amber Grid“ akcijų priklauso energetikos ministerijos kontroliuojamai UAB „EPSO–G“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius