-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Peštynės dėl Vilniaus šilumos tinklų tęsiasi: „Vilniaus energijai“ grasinama teismu

Vilniaus šilumos tiklų perėmimas iš „Vilniaus energijos“ toli gražu nėra sklandus. Trečiadienį „Vilniaus šilumos tinklai“ apkaltino „Vilniaus energiją“ neįsileidžiant apžiūrėti energetinio ūkio. Bendrovė šiuos teiginius vadina absurdiškais.
Uždaroma Vilniaus trečioji termofikacinė elektrinė (VE-3), kuri nebebus naudojama šilumai gaminti.
„Vilniaus energija“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sostinės šilumos ūkio nuomininkas UAB „Vilniaus energija“ trečiadienį neįsileido nuomotojo AB „Vilniaus šilumos tinklai“ įgaliotų atstovų patekti į išnuomotą ūkį, rašoma „Vilniaus šilumos tinklų“ pranešime žiniasklaidai.​

„Tokie nuomininko veiksmai, jo mėginimai savaip interpretuoti nuomos sutarties nuostatas ir trukdžiai vengiant sudaryti sąlygas ūkio nuomotojui susipažinti su ūkio technine būkle, leidžia daryti prielaidą, kad nuomojamų įrengimų techninė būklė yra abejotina ir, perėmę ūkį iš nuomos, galime turėti rimtų problemų“, – pranešime cituojamas AB „Vilniaus šilumos tinklai“ direktorius Mantas Burokas.

„Vilniaus šilumos tinklų“ pranešime teigiama, kad jų atstovai neįleisti paaiškinus, kad nėra žmonių, kurie pravestų instruktažą arba palydėtų prie įrengimų, kaip to reikalauja energetikos įmonės statusas.

Tokį nuomininko elgesį AB „Vilniaus šilumos tinklai“ laiko niekaip nepateisinamu akibrokštu ir ketina imtis visų galimų teisinių veiksmų, įskaitant ir kreipimąsi į teismą.

Nerijus Mikalajūnas, „Vilniaus energijos“ atstovas spaudai, „Vilniaus šilumos tinklų“ teiginius vadina absurdiškais.

„Tai yra absurdiški ir piktavališki teiginiai, o realybė yra kitokia“, – 15min sakė jis.

„Vilniaus šilumos tinklai“ esą nepateikė apsilankymų grafiko, kuris reikalingas tam, kad „Vilniaus energija“ galėtų užtikrinti atvykstančių atstovų saugumą. Kadangi jie apie vizitą pranešė tik iš vakaro, „Vilniaus energija“ sutiko įleisti lankytojus į teritoriją, tačiau pabrėžė, kad negalės užtikrinti darbo saugos.

„Taigi jie išvyko“, – sakė N.Mikalajūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius