Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pigesnės elektros dėl Rusijos rublio kritimo tikėtis neverta

Pigesnės elektros energijos biržoje besidairantys rinkos dalyviai greičiausiai jos sulauks ne dėl didesnio eksporto iš Rusijos, o rugsėjį ir spalį pradėjus bandyti „NordBalt“ jungtį su Švedija. Elektros kainai įtakos neturės ir pernai 34 proc. euro atžvilgiu smukęs Rusijos rublis, penktadienį rašo „Verslo žinios“.
Elektros lemputė
Elektros lemputė / Photos.com nuotr.
„Sutartis dėl elektros energijos importo ir pardavimo vartotojams, kuriose numatomi įsigyjamos ir parduodamos elektros energijos kiekiai ir kainos, „Inter RAO Lietuva“ įprastai sudaro kiekvienų metų rugsėjo-spalio mėnesiais, kadangi sutartys jau ne pirmus metus sudaromos eurais, tai Rusijos rublio kurso kitimas neturės nei teigiamos, nei neigiamos įtakos“, – teigė antrinės „Inter RAO“ įmonės Lietuvoje „Inter RAO Lietuva“ valdybos narys Vidas Čebatariūnas.

Kad daugiau naudos ir žemesnių elektros kainų rinkoje atsargiai tikimasi tik atidarius „NordBalt“ elektros jungtį su Švedija, tvirtina ir rinkos dalyviai. Neoficialiais duomenimis, nors Baltijos jūros dugnu tiesiamo 700 megavatų nuolatinės srovės kabelio atidarymas numatytas 2015-2016 metų sandūroje, elektros srauto iš Švedijos galima tikėtis jau nuo šių metų rugsėjo, kai bus pradėti linijos bandymai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius