Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji didelių elektros kainų biržoje auka: „INTER RAO Lietuva“ prarado 20 mln. Lt

Dėl didelių elektros kainų kai kurie nepriklausomi tiekėjai grasino nutraukti sutartis su elektros vartotojais. Kol dalis skundėsi, kiti skaičiavo realius nuostolius. Pirmoji apie tai pranešė „INTER RAO Lietuva“.
Elektros perdavimo linija
Pirma didelių elektros kainų biržoje auka: „INTER RAO Lietuva“ prarado 20 mln. Lt / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„INTER RAO Lietuva“ per 2013 metų trečiąjį ketvirtį patyrė beveik 22 milijonus litų ikimokestinio nuostolio. Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje veikiančios įmonių grupės bendrasis nuostolis per šį laikotarpį siekė  15,146 mln. litų, veiklos nuostolis – 20,772 mln. litų, o grynasis nuostolis – 19,656 mln. litų. Pernai per tą patį laikotarpį įmonė buvo uždirbusi 11,592 mln. litų grynojo pelno.

„2013 metų trečiąjį ketvirtį įmonių grupė dėl galimai dirbtinai apribotų pralaidumų iš trečiųjų šalių ir galimai dėl to išaugusių kainų patyrė apie 20 milijonų litų nuostolį. Nepaisant to ji vykdė visus prieš klientus prisiimtus įsipareigojimus ir mūsų klientai nepatyrė jokių sunkumų“, – sakė „INTER RAO Lietuva“ generalinis direktorius Giedrius Balčiūnas.

Įmonių grupės pirmų devynių 2013 metų mėnesių grynasis nuostolis siekė 4,946 mln. litų, o pajamos iš elektros energijos pardavimo bei gamybos – 559,98 mln. litų. Prieš metus per tą patį laikotarpį įmonių grupė buvo uždirbusi 35,729 mln. litų grynojo pelno, o pajamos iš elektros energijos pardavimo bei gamybos siekė 667,471 mln. litų. 

Pastaruoju metu elektros kainos biržoje smarkiai augo. Viena priežasčių – įsipareigojimas pirmenybę teikti iš Europos Sąjungos importuojamai elektrai, tuo metu pigesnės Baltarusijos ar Rusijos elektros pirkti mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius