Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmosios sąskaitos už šildymą klaipėdiečių turėtų neišgąsdinti

Klaipėdiečius netrukus pasieks sąskaitos už būsto šildymą: jos bus panašios kaip ir už pernykštį spalį.
Šildymas
Šildymas / Fotolia nuotr.

Šildymo sezonas Klaipėdoje pradėtas mėnesio viduryje, tačiau šilumą gerai sulaikantys renovuoti namai centralizuotai šildytis pradėjo tik lapkritį. Kadangi šildymo laikotarpis buvo trumpas, o šiemetinis spalis buvo šiltesnis už pernykštį, pirmosios sąskaitos už šilumą daugeliui klaipėdiečių nebus didelės – naujų namų gyventojai mokės vos kelis litus, tuo tarpu kai kurių nerenovuotų namų šilumos suvartojimo statistika gyventojams žada sąskaitas viršijančias 150 litų.

Kad sandariems namams reikia mažiau šilumos energijos byloja suvartojimo vidurkių statistika: vidutinis kilovatvalandžių suvartojimas šildymui naujos statybos (2,04 kWh/m²) ir visiškai renovuotuose (1,34 kWh/m²) namuose išlieka daugiau nei 2,7 karto mažesnis lyginant su vidutiniu kilovatvalandžių suvartojimu (3,62 kWh/m²) mieste, - praneša „Klaipėdos energija“.

2012 metų spalio mėnesį šilumos energijos suvartojimas Klaipėdoje buvo 0,42 proc. mažesnis negu 2011 metų spalį.

Lyginant 2011 ir 2012 metų spalio mėnesio šilumos energijos suvartojimus tarp pirkėjų grupių, užfiksuotos šios tendencijos: gyventojai sunaudojo 2,55 proc. mažiau; biudžetinės įstaigos 7,82 proc. daugiau; kiti vartotojai sunaudojo 4,67 proc. daugiau; pramonė 5,41proc. daugiau.

Šiemetinis spalis buvo šiltesnis – vidutinė temperatūra buvo 8,7 laipsniai šilumos, o 2011 metais tuo pačiu laikotarpiu 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius