-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po susitikimo su Lyda Lubiene energetikos ministras prabilo apie nuolaidas „Achemai“

​​​​​​​Pagrindinės „Achemos“ akcininkės Lydos Lubienės skundai, kad trąšų gamybos įmonė vos kvėpuoja dėl SGD terminalo mokesčio, ir įvyktų socialinė bomba, jei gamykla užsidarytų, energetikos ministeriją privertė suklusti.
Lyda Lubienė
Lyda Lubienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Gali būti svarstomos įvairios alternatyvos, kurios leistų perpus sumažinti SGD saugumo dedamosios mokestį šiai įmonei”, – teigiama pranešime, išplatintame po susitikimo.

Išvakarėse „Lietuvos žinių“ konferencijoje L.Lubienė sakė, jog jai gėda prieš savo darbuotojus. Jos teigimu, „Achemos“ darbo užmokesčio fondas siekia 30,9 mln. eurų, tuo metu už SGD terminalą ir VIAP mokesčio įmonė sumoka apie 24 mln. eurų.

“Energetikos ministerija svarsto galimybes toliau nuosekliai tobulinti gamtinių dujų vartojimo apmokestinimo tvarką, siekiant stiprinti didžiųjų energijos vartotojų konkurencingumą”, – skelbiama pranešime spaudai, išplatintame po susitikimo.

„Faktas yra tai, kad bendrovei "Achema" nuolat mažėjo mokesčiai už terminalo išlaikymą – nuo 30 mln. eurų iki maždaug 20 mln. eurų šiemet. Mes neužtrenkiam durų ir tolimesniam geranoriškam ir konstruktyviam dialogui suprasdami, kad tai yra didžiausias dujų vartotojas Lietuvoje. Ir šiuo požiūriu turime išskirtinę situaciją, kai tas didžiausias vartotojas vartoja pusę visų gamtinių dujų. Esame pasirengę toliau ieškoti visas puses tenkinančių kompromisų”, – pranešime spaudai cituojamas energetikos ministras Ž. Vaičiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius