Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po trumpo pabrangimo naftos kainos vėl krito

Rinkoje vyraujant nuomonei, kad JAV „juodojo aukso“ atsargų sumažėjimas praėjusią savaitę greičiausiai bus vienkartinis, ketvirtadienį šoktelėjusios naftos kainos penktadienį vėl patraukė žemyn.
Nafta
Nafta / „Scanpix“/AP nuotr.

JAV energetikos departamentui pranešus, kad JAV komercinės naftos atsargos per savaitę sumažėjo 14,5 mln. barelių ir kad atsargų smukimas buvo didžiausias per 17 metų, nafta ketvirtadienį pabrango daugiau kaip 2 JAV doleriais.

Tačiau analitikai paaiškino, kad atsargų sumažėjimą lėmė laikinas importo ir dalies gavybos Meksikos įlankoje sustabdymas dėl uragano Hermina ir kad kitą savaitę atsargos vėl padidės.

„Šį didžiulį sumažėjimą lėmusi priežastis yra laikino pobūdžio. Ji nedaro jokio poveikio paklausos ir pasiūlos naftos rinkoje santykiui, – pareiškė IG rinkų strategas Bernardas Aw. – Vienos savaitės duomenys dar nėra tendencija.“

„Brent“ rūšies naftos kaina penktadienio ryte smuko 44 centais iki 49,55 JAV dolerio už barelį, o WTI rūšies naftos kaina sumenko 40 centų iki 47,22 JAV dolerio už barelį.

Rinkos dalyviai laukia vėliau šį mėnesį įvyksiančio OPEC ir Rusijos susitikimo, kuriame bus siekiama spręsti jau dvejus metus „juodojo aukso“ kainas slegiančias pasiūlos pertekliaus ir perteklinės gavybos problemas.

Nors Rusijos ir Saudo Arabijos atstovai yra pabandę prieš susitikimą išsklaidyti nerimą rinkoje, galimybę, kad šiame susitikime bus susitarta dėl gavybos įšaldymo, ekspertai vertina skeptiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius