-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras Algirdas Butkevičius gegužę laukia ir sutarties su „Chevron“, ir žiemos pabaigos

Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius viliasi, kad iki gegužės pradžios ne tik bus pasirašyta sutartis su JAV kompanija „Chevron“ dėl skalūnų dujų, Seimui patvirtinus reikiamas įstatymų pataisas, bet ir ateis pavasaris.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Manau, kad sutartis bus pasirašyta, kai Seime bus priimtos įstatymų pataisos, – sakė jis ketvirtadienį spaudos konferencijoje. – Sunku prognozuoti, nesu Seimo pirmininkas. Geriausiu atveju – per tris savaites po šv. Velykų. Tikėkimės, kad gegužės pradžioje – tikriausiai jau bus pasibaigus žiema – galėsime pradėti kalbėti apie žvalgybos darbų pradžią.“

A.Butkevičius informavo ketvirtadienį kalbėjęs su parlamento Ekonomikos komiteto pirmininku Remigijumi Žemaitaičiu. Esą sutarta, kad greitai bus paruoštos ir skubos tvarka priimtos įstatymo pataisos.

„Investuotojai turėtų kartu padirbėti vietose su bendruomenėmis, pristatyti, išaiškinti, kokios technologijos (bus naudojamos), kokį poveikį jos daro aplinkai“, – svarstė premjeras.

Be to, esą norima atskiro poveikio aplinkai vertinimo ne tik dėl dujų gavybos, bet ir dėl žvalgybos vakarų Lietuvoje.

BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Susitikimo akimirka
BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Susitikimo akimirka

JAV energetikos milžinės vadovas Lietuvoje Gilbertas Ankenbaueris interviu BNS yra sakęs, jog tyrinėjimo darbus su partneriais Rietavo plote, kur licenciją žvalgyti ir išgauti išteklius turi „Chevron“ valdoma bendrovė „LL investicijos“, planuojama pradėti netrukus, o gręžimo darbus tikimasi pradėti kažkada šiais metais.

Parlamentiniai Aplinkos apsaugos ir Ekonomikos komitetai trečiadienį nutarė siūlyti stabdyti skalūnų dujų žvalgybos vakarų Lietuvoje konkursą, kuriame dalyvavo „Chevron“, kol bus priimti įstatymai dėl šių gamtinių išteklių paieškos ir jų naudojimo. Galutinį sprendimą turi priimti Vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius