Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras išsisukinėja: neatsako, kada bus apsispręsta dėl Visagino AE

„Nė vienas projektas nėra įgyvendinamas be finansinio plano. Kitas dalykas – mūsų Vyriausybė didelį dėmesį skiria suskystintų gamtinių dujų terminalui“, – į klausimą, kada pagaliau paaiškės Visagino atominės elektrinės projekto likimas, tesugebėjo atsakyti premjeras Algirdas Butkevičius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuva jau susilaukė kritikos iš kaimynų estų. Estijos prezidentas Tomas Hendrikas Ilvesas pabrėžė, kad VAE projekte pasigenda aiškumo – projektas pradėtas planuoti jau prieš maždaug aštuonerius metus, o iki šiol taip nieko ir nepadaryta.

Tačiau Lietuvos valdžia tikina, kad iš tiesų apsispręsti delsia regioniniai partneriai. Estams jau esą išsiųstas pasiūlymas dėl Visagino AE, koks – neaišku.

Premjeras Algirdas Butkevičius ir toliau tiksliai neatsako, bus Visagino AE statoma, ar ne. Trečiadienį „LRT Ekonomikos forume“ į žiūrovų klausimą dėl VAE, premjeras atsakė: „Nė vienas projektas nėra įgyvendinamas be finansinio plano. Kitas dalykas – mūsų Vyriausybė didelį dėmesį skiria suskystintų gamtinių dujų terminalui. Galiu pasakyti, kad buvo išspręsti probleminiai klausimai, kurie buvo sprendžiami dvejus metus. Kitas mūsų kelias – koogeneracinės jėgainės.“

Teigiamas atsakymas dėl VAE esą bus duotas tuomet, kai bus įrodytas šio projekto atsiperkamumas.

„Mažiau politikos šiuo klausimu, daugiau ekonominio pagrindimo ir daugiau logikos priimant svarbius sprendimus“, – sakė A.Butkevičius.

Laidoje dalyvavusį Andrių Kubilių toks premjero požiūris papiktino: „Man kilo klausimas, kas čia ką turi įrodyti? Jūs esate valdžioje ir jūs turite aiškiai susiskaičiuoti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius