Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras: Norvegija yra skeptiškai nusiteikusi dėl dujų kainų „lubų“

Norvegija, aplenkusi Rusiją pagal gamtinių dujų tiekimą Europai, pirmadienį pareiškė „skeptiškai“ žiūrinti į daugumos ES narių pasiūlymą dėl viršutinių dujų kainų ribų.
Norvegijos vėliava
Norvegijos vėliava / TASS nuotr.

„Esame pasirengę atviroms diskusijoms, tačiau skeptiškai vertiname maksimalios dujų kainos idėją“, – pažymėjo Norvegijos premjeras Jonas Gahras Store pokalbio telefonu su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen.

„Maksimali kaina nekeičia esminės problemos, kad Europoje trūksta dujų“, – sakė jis.

Penktadienį Briuselyje susitikę Europos energetikos ministrai pareiškė pasisakantys už daugybę priemonių, skirtų kovoti su sparčiai augančiomis dujų ir elektros kainomis, o kai kurie ragino apriboti dujų importo kainas ES.

Nors Europos Komisija pasiūlė iš Rusijos importuojamų dujų kainų viršutinę ribą, kelios valstybės narės, įskaitant Italiją, paragino nustatyti viršutines visų ES valstybių perkamų dujų, įskaitant suskystintas gamtines dujas (SGD), kainas.

ES nepriklausanti Norvegija, kuriai buvo naudingos po Rusijos invazijos į Ukrainą išaugusios kainos, iki šiol šiuo klausimu nepasisakė, palikdama naftos ir dujų įmonėms derėtis dėl savo sudaromų sutarčių.

Skandinavijos šalis neseniai aplenkė Rusiją dujų Europai tiekėjų sąraše, sumenks tiekimui iš Rusijos ir 8 proc. padidėjus pačios Norvegijos tiekimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius