-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentės patarėja G.Kaminskaitė-Salters: Lietuvai trūksta rimtos energetikos strategijos

Lietuvai trūksta rimtos energetikos strategijos, apsisprendimo dėl strateginių projektų ir aiškaus požiūrio į rinkas, teigia vyriausioji šalies prezidentės patarėja.
Gardamo seniūnijoje žuvo elektrikas
Elektros laidai / 15min.lt nuotr.

„Lietuvai trūksta rimtos energetikos strategijos. Ką turiu omenyje – tai turi būti strategija, kuri apjungia klimato kaitą ir energetinio saugumo uždavinius. Dabar tos dvi sritys yra atskirtos, o iš tikrųjų jas suderinus būtų galima labai daug pasiekti“, – trečiadienį žurnalo „Valstybė“ surengtoje Lietuvos energetikos konferencijoje sakė Giedrė Kaminskaitė-Salters.

Pasak jos, strategija turi apibrėžti, kokioje energetikos rinkoje Lietuva save mato. Be to, turi būti nubrėžtos aiškios kitų energetikos projektų gairės.

Prie uždavinių aš priskirčiau monopolijų pažabojimą ir ypač šilumos sektoriuje, tas procesas prasidėjęs, bet dar neįvykęs.

„Taip pat strategija turėtų apimti energetikos ir šilumos sektorius. Dabar jie traktuojami atskirai. Reikia tinkamai apibrėžti rinką – tai yra paimti mūsų jungtis, paimti mūsų tendencijas, pažiūrėti, ar mes matome save Baltijos rinkos nare, platesnės rinkos nare. (...) Taip pat turime pagaliau nustatyti aiškias gaires dėl likusių stambių strateginių projektų.“, – teigė prezidentės patarėja.

G.Kaminskaitė-Salters teigė, jog šalis taip pat turi kovoti su monopolijomis šilumos sektoriuje, stiprinti Kainų komisijos nepriklausomybę.

„Prie uždavinių aš priskirčiau monopolijų pažabojimą ir ypač šilumos sektoriuje, tas procesas prasidėjęs, bet dar neįvykęs. Žinoma, reikia įgyvendinti likusius strateginius projektus, būtina, mano nuomone, sutvirtinti reguliatorius, kad jie būtų tikrai nepriklausomi ir galintys priimti nepriklausomus sprendimus“, – kalbėjo prezidentės patarėja.

Ji atkreipė dėmesį, kad Lietuva turi kompleksiškai spręsti šiukšlių panaudojimo energetikoje klausimus, toliau stiprinti biokuro biržą „Baltpool“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius