-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Masiulis: Lietuvoje vietos elektros gamybos nepakanka

Naujoji Lietuvos energetikos strategija turėtų atspindėti ne tik energetikų, bet ir kitų visuomenės bei verslo grupių interesus. Joje taip pat turi būti įvertintos ir vietos elektros energijos gamybos, kuri šiuo metu yra nepakankama, plėtros galimybės, pirmadienį paskelbtame interviu pareiškė energetikos ministras Rokas Masiulis.

„Manau, kad mes turime labai rimtai vertinti savo gamybą. Mes Lietuvoje vis dėlto gaminame per mažai, lyginant su kitomis valstybėmis. Ir, pavyzdžiui, šią žiemą mes pamatėme, kad kai dėl šalčio Skandinavijoje, visose šalyse elektros kaina išaugo, mums gamybos vietinės pritrūko. Tai irgi geras pavyzdys, kuris parodo, kad mes turėtume stiprinti ir savo gamybą“, –  sakė R.Masiulis Europos humanitarinio universiteto Medijų centrui duotame interviu , kuris parengtas bendradarbiaujant su BNS.

Jis pripažino, kad viena iš galimybių didinti vietos elektros energijos gamybos pajėgumus yra naujos atominės elektrinės statyba, sprendimai dėl kurios vis dar nėra priimti.

„Vienas iš jų, kuris anksčiau buvo matomas ir kuris iki šiol guli ant stalo – tai atominė energetika. Tačiau gaila, kad ji stringa dėl to, kad turime daug partnerių. Turim latvius, estus ir mes... Sutarti visais klausimais tikrai sunku“, – tvirtino ministras.

Jo teigimu, priimant sprendimus dėl atominės energetikos plėtros būtina gauti ir šalies gyventojų pritarimą.

„Pas mus visuomenė buvo, sakyčiau, šiek tiek supriešinta, ypač referendumo šiuo klausimu. Per mažai buvo dirbama, per mažai buvo aiškinama. Tai dabar, jeigu mes pamatytume kad pagal ekonomines sąlygas tas projektas gali būti vystomas, be abejo visuomenei reiktų gerai tai išaiškinti“, – pabrėžė R.Masiulis.

Derybos tarp Baltijos šalių dėl naujos atominės elektrinės statybų Lietuvoje iš esmės nebevyksta po to, kai 2012 metais Lietuvoje surengtame patariamajame referendume projektas nesulaukė paramos. Iš karto po to pradėjusi dirbti dabartinė Vyriausybė kelis kartus skelbė naujus terminus, kada bus priimti sprendimai dėl VAE, tačiau jų taip ir nesulaukta.

Lietuva strategine investuotoja į atominę elektrinę 2011 metais parinko Japonijos „Hitachi“. Žiniasklaidoje anksčiau skelbta, kad Energetikos ministerija pradėjo skaičiuoti, ar Lietuva projektą galėtų įgyvendinti vien su „Hitachi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius