Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Paksas nori atominės elektrinės Lietuvoje, tik ne „surūdijusio“ „Hitachi“ reaktoriaus

Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymas buvo vienas iš derybinių klausimų, Lietuvai siekiant prisijungti prie Europos Sąjungos. „Buvo pasirinktas skaudus sprendimas“, – žurnalistams Briuselyje sakė europarlamentaras Rolandas Paksas, kuris norėtų matyti Lietuvoje naują AE.
Rolandas Paksas partijos suvažiavime
R.Paksas nori atominės elektrinės Lietuvoje, tik ne „surūdijusio“ „Hitachi“ reaktoriaus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš esu atominės energetikos šalininkas. Teko sunki dalia būti premjeru, kai teko kalbėtis dėl AE uždarymo. Klausimas buvo keliamas taip: arba įsipareigojat 2005 metais uždaryti pirmą reaktorių, arba derybų jūs nepradedat. Tada buvau premjeras, teko daryti sprendimą, kas Lietuvai yra naudingiau – patekti į Europos Sąjungą ar ne. Buvo pasirinktas skaudus sprendimas“, – kalbėjo R.Paksas.

Antrojo reaktoriaus uždarymui jis nepritarė, jis esą dar galėjo ilgai veikti: „Dabar neturime laiko net jo uždarymui.“

Pasak jo, Lietuvai būtų naudinga statyti atominę elektrinę. Tačiau jis, kaip ir kolega europarlamentaras Zigmantas Balčytis, ją mato ne kaip Lietuvos ar regioninį, bet visos Europos Sąjungos projektą.

„Tai taip pat, kaip „Rail Baltica“ ar „Via Baltica“. Tai yra Europos Sąjungos projektas, Europa turi būti suinterestuota, kad čia stovėtų reaktorius“, – kalbėjo jis.

Nors R.Paksas pasisako už atominę energetiką, jis aiškina, kad žmonės patariamajame referendume dėl atominės elektrinės pasisakė teisingai.

„Daug voliojamas klausimas buvo apie „Hitachi“ reaktorių, kuris stovi, rūdija, yra per didelis. Įvykusi katastrofa Japonijoje žmones gąsdino. Mano nuomone, jeigu kalbama apie atominę elektrinę, kalbama apie tą patį atominį reaktorių. Jeigu kalbėtume apie kitokį... Kodėl nesuinteresuoti vieną kitą gamintoją iš ES? Kodėl nepasiimti Prancūzijos atominės energetikos liūtų?“ – svarstė europarlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius