Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Raudonuoja dar viena įmonė: siaučiant energijos krizei, klientams atsiuntė kojines

Dar viena didžiulė britų energijos kompanija „E.ON Next“ turėjo raudonuoti po to, kai išsiuntinėjo savo klientams apie 30 tūkst. kojinių. Įmonė taip pat patarė sumažinti šildymą radiatoriuose ir stengtis sumažinti CO2 pėdsaką. Tačiau žmonės tokį patarimą, kai sąskaitos išaugusios į aukštumas, priėmė labai jautriai, o įmonei teko atsiprašinėti, skelbia CNN.
Kalėdos – laikas šeimai
Kojinės / 123RF.com nuotr.

Kojines išsiuntinėjusi energijos kompanija atsiprašė tviteryje.

„Jei neseniai iš mūsų gavote porą kojinių, norėtume pasakyti, kad labai apgailestaujame dėl to, kaip privertėme kai kuriuos žmones jaustis. Atsižvelgiant į dabartinių iššūkių, su kuriais susiduria daugelis žmonių, rimtumą, šie siuntiniai turėjo būti sustabdyti ir mes atsiprašome“, – rašoma įmonės tviterio paskyroje.

Tačiau tokį siuntinį gavę klientai įsižeidė.

„Aš nenoriu jūsų pigių bjaurių nemokamų kojinių, aš noriu pigesnių komunalinių paslaugų“, – tviteryje parašė vienas vartotojas.

„Rimtai, energijos kainos kyla, – tviteryje rašė kitas naudotojas. ...Kokio velnio.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šildymo sezonas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šildymo sezonas

15min primena, kad britų energijos tiekėjui SSE, kuris valdomas įmonės „OVO Energy“, teko atsiprašinėti po to, kai pasiūlė 10 paprastų ir efektyvių būdų, kaip šildytis šią žiemą nedidinant šilumos suvartojimo. Klientams įmonė siūlė prisiglausti prie augintinių ir sportuoti norint sutaupyti bei sumažinti sąskaitas už šildymą. Galiausiai kompanija atsiprašė už „prastai įvertintą ir nenaudingą“ patarimą klientams.

„Jums ne visada reikia pasikliauti centriniu šildymu, kad būtų šilta. Pateikiame mažiau žinomus būdus, kaip galima rasti papildomos šilumos iš kitų šaltinių“, – rašoma įmonės laiške.

Vienas „kitų šaltinių“ – saulės spinduliai. Įmonė rekomendavo praverti užuolaidas saulėtą dieną, kad namuose būtų šilčiau. Kitas pasiūlymas – po maisto ruošos palikti atvirą orkaitę. O labiausiai cituojama žiniasklaidos rekomendacija – apsikabinti augintinį ar mylimą žmogų.

Maža to, trečias pagal dydį Jungtinės Karalystės energijos tiekėjas nurodė, jog galima sušilti daugiau judant, ir kaip pavyzdį pateikė, jog klientai gali sukti lanką su vaikais, susitvarkyti namus ar šokinėti. Taip pat pasiūlė vartoti imbierą, valgyti košes bei gerti daugiau skysčių.

„OVO Energy“ atstovas komentare CNN teigė, kad kompanija supranta situacijos dėl energijos kainų rimtumą, o tinklaraščio nuoroda, kuri buvo išsiųsta klientams, buvo prastai įvertinta ir nenaudinga.

„Mums gėda ir nuoširdžiai atsiprašome“, – teigė įmonės atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius