-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekonstruotoje „Šilko“ katilinėje Kaune bus deginamas biokuras

Centralizuotai šilumą kauniečiams tiekiančiai bendrovei „Kauno energija" priklausančioje „Šilko“ katilinėje pradėti biokurui pritaikyto vandens šildymo katilo paleidimo ir derinimo darbai.
„Šilko“ katilinė
„Šilko“ katilinė / Kaunas.lt nuotr.

Šiuo metu vykstantys paleidimo ir derinimo darbai bei 72 valandas truksiantis biokuro katilo testavimas parodys, ar katilas artimiausiu metu galės pradėti dirbti pilnu pajėgumu.

Gaminti šilumą šiuo katilu bus galima jau šį šildymo sezoną. Specialistų skaičiavimu, „Šilko“ katilinėje pagamintos 1 kilovatvalandės savikaina sieks apie 12-15 centų.

Rekonstruoto ir biokurui pritaikyto katilo galia su kondensaciniu ekonomaizeriu sudaro 9,4 MW. Jame pagaminama šiluma bus tiekiama į Kauno integruotą šilumos tiekimo tinklą, kuriame savo gamybos savikaina sudarys konkurenciją nepriklausomiems šilumos gamintojams ir tuo pačiu kurs prielaidas šilumos kainai mažinti.

Kaunas.lt nuotr./„Šilko“ biokuro katilinė Kaune
Kaunas.lt nuotr./„Šilko“ biokuro katilinė Kaune

„Kauno gyventojai neturėtų baimintis dėl padidėjusios oro taršos, kadangi kurui bus naudojamos tik medienos drožlės, o pelenai nuolat drėkinami, todėl miestiečiai nepatirs jokių papildomų nepatogumų“, – pabrėžė bendrovės „Kauno energija“ generalinis direktorius Rimantas Bakas.

Pasak R.Bako, pelenai bus vežami į sąvartyną, nors tiktų ir žemės ūkiui kaip trąša. Rekonstruojant katilą įrengta ir kuro aikštelė, kuro transportavimo ir padavimo į pakurą įrenginiai, visiškai automatizuota pakura su judančiais ardynais ir hidraulinėmis sistemomis jiems judinti, transporteriai automatizuotam pelenų pašalinimui, dūmų valymo ir pašalinimo, katilų valdymo bei kita moderni įranga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius