Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokas Masiulis Estijoje aptaria sinchronizacijos ir elektros importo ribojimo klausimus

Energetikos ir Estijos energetikos ministrai ketvirtadienį Taline aptars Baltijos šalių sinchronizavimo su kontinentine Europa bei elektros importo iš Karaliaučiaus ir Baltarusijos atominių elektrinių problemas.
Rokas Masiulis
Rokas Masiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos energetikos ministro atstovas Mantas Dubauskas BNS teigė, kad šiems klausimams Roko Masiulio ir Kristeno Michalo susitikime bus skiriama daugiausiai dėmesio.

„Tai bus pagrindiniai klausimai“, – BNS sakė M.Dubauskas.

Pasak jo, taip pat numatytas susitikimas su „Eesti Energia“ valdybos pirmininku.

R.Masiulis Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Suomijos ministrus neseniai paragino nepirkti elektros iš Baltarusijoje ir Rusijos Karaliaučiaus srityje statomų atominių elektrinių (AE). Ministro teigimu, Karaliaučiuje ir Baltarusijoje statomos AE kelia grėsmę aplinkai, dėl to sukuria nesąžiningą konkurenciją elektros rinkoje, todėl jis siūlo pradėti diskusijas regioniniu, o vėliau – ESlygiu.

Baltijos šalys gruodį sutarė, kad iki 2025 metų valstybės turi išeiti iš BRELL žiedo su Rusija ir Baltarusija bei sinchroniniu režimu veikti su Europa. Lietuva nori sinchronizuotis su kontinentine Europa per Lenkiją, tačiau Estija yra iškėlusi idėją tai padaryti su Suomija per povandeninę jungtį. Tačiau specialistai tokią galimybę vertina skeptiškai, mat tai būtų brangu ir technologiškai sudėtinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius