Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romas Švedas: ekspertų išvados neturi tapti pretekstu atsisakyti atominės elektrinės

Ekspertų pateiktos išvados dėl Visagino atominės elektrinės neturėtų tapti pretekstu atsisakyti projekto – atsižvelgus į jas galima persvarstyti sąlygas, pirmadienį paskelbtame interviu sakė buvęs energetikos viceministras ir diplomatas Romas Švedas.
Romas Švedas
Romas Švedas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Jeigu manoma, jog atominė elektrinė – per didelė finansinė našta Lietuvai, svarstykime apie mūsų valstybės dalį projekte, peržiūrėkime ją, ieškokime kitų potencialių investuotojų. Tačiau tai neturi tapti pretekstu nubraukti visą jau padarytą darbą“, – dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė R.Švedas.

Komentuodamas argumentus dėl galimai didelės savikainos, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto lektorius teigė, kad neįmanoma prognozuoti, kokia bus energetika po 60 metų.

„Kai atominės elektrinės pastatymo išlaidos atsiperka, ji, vaizdžiai kalbant, pradeda investuotojams dėti auksinius kiaušinius. Tada atominėje jėgainėje gaminama elektra tampa antra pagal pigumą po pagaminamos hidroelektrinėse. To niekas negali nuginčyti. Kad ir kokia padėtis būtų rinkoje, VAE pagaminamos elektros energijos kaina bus labai konkurencinga“, – sakė jis.

R.Švedo teigimu, nepastačius savo atominės elektrinės, Lietuvai tektų gyventi jėgainių Karaliaučiuje ir Baltarusijoje pašonėje, ir būti „nuo jų energetiškai priklausomiems dar apie 60 metų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius