Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusija 10 dienų planuotai sustabdė dujotiekį „Nord Stream“

Gamtinių dujų tiekimas iš Rusijos į Vokietiją pirmojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą šia kryptimi abiem gijomis antradienį sustabdytas 10 dienų planiniams kasmetiniams priežiūros ir remonto darbams atlikti, skelbia Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.
„Nord Stream“ dujotiekis
„Nord Stream“ dujotiekis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak vamzdyno valdytojos „Nord Stream AG“ pranešimo, per šį laikotarpį bus atliekami mechaninių komponentų ir automatizavimo sistemų bandymai, siekiant užtikrinti dujotiekio veikimo efektyvumą bei saugumą.

„Dujotiekio techninės priežiūros grafikas ir darbų planas buvo iš anksto suderinti su „Nord Stream AG“ partneriais“, – pabrėžė bendrovė.

„Nord Stream“ šiuo metu yra pagrindinis Rusijos eksporto dujotiekis į Europą. Juo per parą perpumpuojama apie 170 mln. kubinių metrų dujų, o 2020 metais perpumpuota 60 mlrd. kubų.

Šalia šio vamzdyno baigiamas tiekti tokio pat pralaidumo „Nord Stream 2“, kurį Rusija tikisi pradėti naudoti šiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius