-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija atvėrė milžinišką dujų telkinį Arkties pakrantėje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per vaizdo ryšį trečiadienį spūstelėjo simbolinį mygtuką, kurio pradėtas milžiniško gamtinių dujų telkinio į Arktį įsirėžusiame Jamalo pusiasalyje įsisavinimas.
Dujų gavyba Jamalo pusiasalyje
Dujų gavyba Jamalo pusiasalyje / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Nuo 2030 metų Jamalo pusiasalyje bus kasmet išgaunama 310-360 mlrd. kubinių metrų dujų šalies poreikiams bei eksportui „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ vamzdynais“, – pabrėžė V.Putinas.

Charasaveisko dujų telkinys, kurio didžioji dalis yra sausumoje, o penktadalis – Karos jūros šelfe, dėl savo dydžio laikomas unikaliu – jame yra apie 2 trln. kubinių metrų gavybai tinkamų gamtinių dujų.

Charasaveisko dujų telkinio naudojimo licencija yra išduota koncernui „Gazprom“.

Rusijos dujų giganto vadovas Aleksejus Mileris pareiškė, jog „dujų telkiniai Jamalo pusiasalyje gali tapti gavybos šalyje branduoliu, dujas iš jo nukreipiant tiek į Vakarus, tiek ir į Rytus“.

Jamalo pusiasalyje veikia privačios bendrovės „Novatek“ kontroliuojama, į eksportą orientuota gamtinių dujų skystinimo gamykla, kurios gamybos pajėgumą nuo 16,5 mln. tonų dabartinio iki 17,4 mln. tonų projektinio numatyta pasiekti iki šių metų pabaigos.

Greta Jamalo esančiame Gydano pusiasalyje planuojama vėliausiai iki 2025-ųjų pastatyti dar vieną SGD gamyklą, kurios metinis pajėgumas būtų 18 mln. tonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius