-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija kompensuos Vengrijos nuostolius dėl naftos užteršimo

Rusija kompensuos Vengrijos patirtus nuostolius dėl rusiškos naftos užteršimo organiniais chloro junginiais prieš pusmetį.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.
Temos: 3 Nafta Vengrija Rusija

Atitinkamą sutartį pasirašė Vengrijos naftos bendrovė MOL, Rusijos magistralinių naftotiekių valdytoja „Transneft“ ir pagrindinė rusiškos naftos tiekėja Vengrijai „Lukoil“.

Apie tai paskelbusi MOL taip pat pranešė, jog MOL ir „Lukoil“ pasirašė susitarimą dėl tiekimo sutarties pratęsimo iki 2025 metų.

Dokumentų pasirašymas sutapo su Rusijos prezidento Vladimiro Putino atvykimu į Vengriją oficialaus vizito vengrų ministro pirmininko Viktoro Orbano kvietimu. Tikėtina, jog vizito metu bus aptartas rusiškų gamtinių dujų tiekimas Vengrijai naujuoju vamzdynu „TurkStream“ per Juodąją jūrą, Turkiją ir Bulgarija, aplenkiant Ukrainą, taip pat vienintelės Vengrijos branduolinės jėgainės plėtros projektas, kurį pasiryžusi įgyvendinti Rusijos „Rosatom“.

„Družba“ naftotiekių sistema, kuria Rusija naftą tiekia daliai Europos valstybių – 40-50 mln. tonų per metus apimtimis, balandžio trečiąjį dešimtadienį atsidūrė tarptautinio skandalo centre, joje aptikus didelę koncentraciją dichloretano – toksiškos, stiprų korozijos poveikį turinčios medžiagos.

Tai paaiškėjus, Baltarusija buvo priversta sustabdyti tiekimą iš Rusijos ir jos tranzitą link Lenkijos ir Ukrainos, per kurią rusiška nafta pasiekia ir Vengriją. Vis dėlto, užteršta nafta galutinius gavėjus jau buvo pasiekusi.

Kokybės standartus atitinkančios rusiškos naftos tranzitas „Družba“ vamzdynu Ukrainos kryptimi buvo atnaujintas tik maždaug po mėnesio, Lenkijos – maždaug po pusantro mėnesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius