Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija: „Nord Stream 2“ dujotiekis bus nutiestas, nepaisant JAV sankcijų grėsmės

Rusijos antrasis eksporto dujotiekis per Baltijos jūrą iki Vokietijos „Nord Stream 2“ bus baigtas tiesti, nepaisant JAV bandymų sutrukdyti šio projekto įgyvendinimui, pareiškė Rusijos energetikos ministras.Rusijos antrasis eksporto dujotiekis per Baltijos jūrą iki Vokietijos „Nord Stream 2“ bus baigtas tiesti, nepaisant JAV bandymų sutrukdyti šio projekto įgyvendinimui, pareiškė Rusijos energetikos ministras.
„Nord Stream 2“
„Nord Stream 2“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Esame tikri, kad, nepaisant destruktyvių veiksmų, kuriuos stebime iš Jungtinių Valstijų, kurie, žinoma, savo ruožtu vėlina „Nord Stream 2“ projekto įgyvendinimą, jis bus užbaigtas“, – sakė Aleksandras Novakas.

„Nord Stream 2“ yra komercinis projektas, kurį įgyvendina taip pat ir Europos kompanijos, suinteresuotos dujų tiekimu iš Rusijos, „Gazprom“ sukurtoje bendroje įmonėje, jau nutiesusioje beveik 95 proc. šio vamzdyno. Šiuo projektu suinteresuotos Europos šalys, Europos įmonės“, – pabrėžė Rusijos ministras.

„Šis projektas visiškai atitinka Europos teisės aktus. Tiesiog vyksta tokia JAV konkurencinė kova, siekiančių tiekti savo suskystintas gamtines dujas į Europą. Tai, iš esmės, yra su rinkos konkurencijos principais prasilenkiantys metodai“, – pridūrė S.Novakas.

„Nord Stream 2“ yra 10 mlrd. eurų vertės dujotiekis, skirtas padvigubinti Rusijos gamtinių dujų tiekimą į didžiausią Europos ekonomiką Vokietiją, kuri šį projektą remia.

Rusija gruodį Vokietijos, o šį mėnesį Danijos vandenyse savo laivais atnaujino dujotiekio tiesimą, kurį prieš metus rangovė iš Šveicarijos nutraukė dėl JAV sankcijų grėsmės.

„Gazprom“ yra vienintelis faktinis šį projektą vystančios bendrovės „Nord Stream 2 AG“ akcininkas, o jo partnerės jame – Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Jungtinės Karalystės ir Nyderlandų „Dutch Shell“ – yra finansavimo dalininkės bei būsimos naudos gavėjos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius