Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija nutraukė naftos tiekimą Baltarusijai

Rusija sausio 1-ąją nutraukė naftos tiekimą Baltarusijai, tad šios šalies perdirbėjai liko be žaliavos, rašo „Novosti“ bei Rusijos ir Baltarusijos žiniasklaida.
Degalai Baltarusijoje pabrango 10 procentų.
Degalai Baltarusijoje pabrango 10 procentų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Baltarusija Nafta

Nafta su pertrūkiais tekėjo jau gruodžio 31 dieną. Tiesa, Baltarusija dar turi naftos atsargų ir šalies degalinės kol kas nestokoja degalų, skelbia tut.by.

„Naftos tiekimas perdirbimo gamykloms sumažinta iki minimalaus technologinio lygio“, – skelbia TASS ir remiasi gauta informacija iš „Belneftechim“.

Taip pat skelbiama, kad Minskas siekia pasirašyti sutartis dėl naftos tiekimo sausio mėnesį, tarp jų ir alternatyvių Rusijos tiekėjų. Apie tai skelbė ir „Reuters“.

Primename, kad Minskui ir Maskvai nepavyko susitarti dėl naftos kainos, taip pat dėl tranzito per Baltarusijos teritoriją bei kompensacijų perdirbimo gamykloms. Šioms tenka didesnė mokestinė našta po mokesčių pasikeitimų Rusijoje.

Baltarusijos prezidentas gruodžio 31 dieną po telefoninio pokalbio su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu aptarė situaciją su naftos perdirbimo gamyklų vadovais. A.Lukašenka, kaip skelbiama, nurodė apsirūpinti nafta iš alternatyvių šaltinių. Pirmiausia eina kalba apie naftos tiekimą geležinkeliu iš Baltijos šalių, taip pat per naftotiekį „Družba“.

Tiesa, Rusijoje ir Ukrainoje šiandien abejojama, ar Baltarusijai pavyks užsitikrinti naftos tiekimą iš alternatyvių šaltinių. „Prognozuoti, kad Baltarusija pradės pirkti naftą iš alternatyvių šaltinių 2020 ir 2021 metais, negalėčiau“, – sakė „Ukrtransneft“ vadovas Nikolajus Gavrilenko.

Tikėtina, kad nafta pradės tekėti „Družba“ vamzdžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius