Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija OPEC siūlys naftos gavybą didinti 1,5 mln. barelių per dieną

Naftos rinka stabilizavosi, vartojimas auga, atsargos menksta – visa tai suteikia pagrindą pasiūlyti Naftą eksportuojančių valstybių organizacijai (OPEC) bei kitoms gavybos apribojimo susitarime dalyvaujančioms šalims didinti naftos gavybos apimtis 1,5 mln. barelių per dieną, sako Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

„Mes siūlome peržiūrėti galimybę padidinti gavybą, nes manome, kad dabartinis naftos gavybos sumažinimas 2,8 mln. barelių per dieną yra gana didelis. Mes gavybą sumažinome dar labiau, nei planuota. Be to, rinka auga, vartojimas auga, mes jau matome balansą rinkoje. Atsargos yra žemiau penkerių metų vidurkio. Todėl mes pateiksime tokį pasiūlymą“, – sakė A. Novakas.

Anot jo, naftos gavybos apimčių didinimas turi būti proporcingas gavybos mažinimo kvotoms.

„Iš principo teisingas požiūris būtų susitarti dėl tam tikro gavybos apribojimo kvotų sumažinimo. Būtų sąžininga, kad visi proporcingai galėtų padidinti gavybos apimtis“, – svarstė Rusijos energetikos ministras.

Nors „Bloomberg“ šią savaitę pranešė, kad Iranas, Irakas ir Venesuela prieštarauja naftos gavybos didinimui, A. Novakas teigia, kad Rusija iš minėtųjų valstybių nesulaukė jokių pranešimų apie planus blokuoti gavybos didinimo pasiūlymą.

OPEC ir organizacijos partnerės, kartu žinomos kaip OPEC+, naftos gavybą savanoriškai riboja nuo 2017 metų pradžios. Dėl gavybos apribojimo susitarimo ateities OPEC+ spręs šią savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius