-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija siunčia į Mukrano uostą dar du laivus, galinčius dalyvauti „Nord Stream 2“ tiesime

Rusija siunčia į Vokietijos Mukrano uostą dar du laivus, galinčius dalyvauti antrojo Rusijos eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą iki Vokietijos „Nord Stream 2“ projekto užbaigime.
„Nord Stream 2“ dujotiekis
„Nord Stream 2“ dujotiekis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Agentūros „Interfax“ žiniomis, iš Kaliningrado į Mukrano uostą išsiųstas tiekimo laivas „Ostap Šeremeta“ ir specialios paskirties laivas „Artemis Offshore“, turintis sraigtasparnių nusileidimo aikštelę. Laivai kelionės tikslą turėtų pasiekti lapkričio 5-ąją.

Mukrano uoste yra „Nord Stream 2“ statybos projekto logistikos terminalas, šio uosto prieigose yra inkarus nuleidę „Gazprom“ priklausantis vamzdynus jūroje klojantis laivas „Akademik Čerskij“ bei du pagalbiniai laivai – „Umka“ ir „Finval“.

„Nord Stream 2“, skirtas rusiškų dujų tiekimo Vokietijai, apeinant tranzitines valstybes, galimybes padvigubinti yra įstrigęs ties 94 proc. įgyvendinimo dėl JAV sankcijų šiame projekte dalyvaujant Vakarų šalių šalių laivams, juos aptarnaujančioms, modernizuojančioms bei apdraudžiančioms kompanijoms.

„Gazprom“ yra vienintelis faktinis 10 mlrd. eurų vertės „Nord Stream 2“ projektą vystančios bendrovės akcininkas, o jo partnerės šiame projekte – Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Jungtinės Karalystės ir Nyderlandų „Dutch Shell“ – yra finansavimo dalininkės bei būsimos naudos gavėjos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius