-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rusijos geležinkeliai“: Baltarusija naftos produktų per mus beveik neeksportuoja

Rusijos valstybinė geležinkelių valdytoja „Rossijskie železnye dorogi“ pareiškė išbandžiusi įvairiausias priemones Baltarusijos naftos produktų eksportuotojams persivilioti, tačiau jie ir toliau prioritetine laiko kryptį per Baltijos valstybių uostus.
ORLEN Lietuva naftos perdirbimo gamykla
Nafta / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Baltarusija naftos produktus per Rusiją eksportuoja simboliškai. Šiemet jų pergabenta tik apie 300 tūkst. tonų. Ką galėjome, tą padarėme, įskaitant solidžias nuolaidas šių krovinių gabenimui“, – pripažino „Rusijos geležinkelių“ komercijos direktorius Aleksejus Šilo.

„Veikiausiai tai lemia ilgalaikės Baltarusijos naftos produktų gamintojų sutartys su Baltijos šalių uostais. Kitaip to neįmanoma paaiškinti, kai mūsų pasiūlyti įkainiai, įskaitant krovos Rusijos uoste, yra mažesni nei Latvijoje“, – interviu agentūrai „Interfax“ sakė „Rusijos geležinkelių“ vienas vadovų.

Pernai rugpjūtį Kaliningrado srityje lankęsis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, jog rusiškos naftos tiekimą Baltarusijai būtina susieti su jos naudojimusi Rusijos geležinkeliais ir uostais Suomijos įlankoje.

Baltarusijos valdžia, iš pradžių teigusi, jog vadovaujasi tik ekonomine nauda, o Baltijos šalys siūlo geresnes sąlygas naftos produktų transportavimui, vis dėlto nusiuntė savo atstovus į Rusijos uostus.

Metų pabaigoje Baltarusijos valstybės koncernas „Belneftechim“ pranešė apie sutarties dėl naftos produktų eksporto per Rusijos uostus – „iki 1 mln. tonų 2018 metais ekonomiškai priimtinomis sąlygomis“.

Baltarusija per metus eksportuoja 12–13 mln. tonų naftos produktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius