-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos kasybos milžinė raginama keisti vadovybę dėl degalų išsiliejimo Arktyje

Rusijos kalnakasybos milžinė „Nornikel“ antradienį susidūrė su vienos pagrindinių akcininkių spaudimu pertvarkyti savo vadovybę po virtinės nelaimingų atsitikimų, įskaitant didžiulį kuro išsiliejimą Arktyje, dėl kurio regione buvo paskelbta nepaprastoji padėtis.
Norilske į upę išsilieję naftos produktai
Norilske į upę išsilieję naftos produktai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Rusija Nafta Arktis

Aliuminio gamintoja „Rusal“, kuriai priklauso 28 proc. „Nornikel“ akcijų, pareiškė esanti „rimtai susirūpinusi“ dėl pastaruoju metu įvykusių ekologinių katastrofų šalies Arkties regione ir paragino keisti bendrovės vadovybę.

„Tai, kas šiuo metu vyksta „Nornikel“, verčia rimtai suabejoti kompanijos vadovybės kompetencija, taip pat jos tinkamumu vadovauti verslo veiklai“, – teigiama „Rusal“ pareiškime.

Akcininkė taip pat sukritikavo vadovybės „kolektyvinį inertiškumą“, kuris, jos teigimu, galėjo išprovokuoti „žalingą aplinkosaugos ir investicinių bendruomenių kritiką“.

Prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė nepaprastąją padėtį, vėlai gegužę išsiliejus 21 tūkst. t dyzelino iš rezervuaro vienoje iš „Nornikel“ patronuojamos bendrovės elektrinėje.

Per didžiulę valymo operaciją degalai buvo sulaikomi plūduriuojančiomis užtvaromis svarbiuose vandens keliuose, siekiant išvengti gėlo vandens ežerų užteršimo.

V.Putinas išreiškė viltį, jog „Nornikel“ visiškai pašalins avarijos padarinius aplinkai.

Pasak „Rusal“, ji paragino „Nornikel“ perkelti savo būstinę iš Maskvos į Arkties miestą Norilską – į neseniai įvykusių ekologijos katastrofų, įskaitant dyzelino išsiliejimą, vietą.

Savo pareiškime aliuminio gamintoja taip pat paragino „Nornikel“ keisti „bendrovės politiką aplinkosaugos ir saugos klausimais“.

Rusijos aplinkos priežiūros tarnyba „Rosprirodnadzor“ dėl išsiliejimo skyrė „Nornikel“ patronuojamai įmonei 147,8 mlrd. rublių (1,8 mlrd. eurų) baudą, tačiau bendrovė šią sumą užginčijo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius