Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gazprom“ grasina sankcijomis dujų tiekėjams į Ukrainą iš Vakarų

Rusijos koncernas „Gazprom“ akylai stebi dujų teikimo į Ukrainą iš Vakarų padėtį ir gali imtis sankcijų prieš jame dalyvausiančių Europos Sąjungos šalių bendroves, pareiškė „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Gazprom

„Mes kol kas akylai tai stebime. Kol kas jokio fizinio reverso nėra. Kas gali vėliau įvykti? Veikiausiai bus taip, kad mes pradėsime riboti tiekimą tomis kryptimis, iš kurių bus fiksuojamas tiekimas atbuline kryptimi“, – pareiškė.

Europos Komisija komisija ne kartą yra pareiškusi, jog dujų tiekimas Ukrainai iš Vakarų negali būti laikomas neteisėtu ar pažeidžiančiu šių tiekėjų sutartis su „Gazprom“.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, Ukrainos planų atsisakyti „Gazprom“ dujų nepagrįstai užkelta kaina ir apsirūpinti jomis iš Europos per Slovakiją įgyvendinimas reikštų Rusijos dujų eksporto į Europos rinką padidėjimą ir dalies jų grąžinimą į Ukrainą. „Gazprom“ nuostoliai dėl to būtų skaičiuojami milijardais JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius