-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabija, Irakas ir Kuveitas nusiteikę padidinti naftos kainą iki 60 JAV dolerių už barelį

Saudo Arabija, Irakas ir Kuveitas tiksline laiko 60 JAV dolerių už barelį naftos kainą, penktadienį rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.
Naftos verslovė Irake
Naftos verslovė Irake / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trys valstybės, kurioms tenka pusė OPEC išgaunamos naftos, mano, jog tokio lygio naftos kaina parems jų ekonomiką ir skatins investicijų į energetikos sektorių augimą. Jos taip pat mano, kad esant tokiai naftos kainai JAV skalūnų naftos gamintojai neturės paskatų sparčiai didinti gavybą.

„Irakas norėtų, kad naftos kaina pakiltų iki 60 JAV dolerių už barelį. Tai mūsų tikslas, – interviu „The Wall Street Journal“ pareiškė Irako naftos ministras Jabbaras al-Luaibis. – Su Saudo Arabijos ir Kuveito naftos politika susipažinę žmonės patvirtino, kad šios šalys taip pat siekia 60 JAV dolerių už barelį kainos.“

OPEC valstybės, 2016 metų pabaigoje susitarusios savo bendrą gavybą sumažinti 1,2 mln. barelių per dieną, tikėjosi naftos kainą pakelti iki 55 JAV dolerių už barelį lygio ir jau pasiekė šį tikslą.

Saudo Arabija, Irakas ir kiti OPEC nariai jau leido suprasti, kad yra pasirengę gegužės 25 dieną Vienoje įvyksiančiame susitikime susitarimą dėl gavybos mažinimo pratęsti dar šešiems mėnesiams.

Birželio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ ketvirtadienio prekybos sesijos pabaigoje sudarė 55,89 JAV dolerio už barelį. Gegužės mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorke ketvirtadienį nusileido iki 53,18 JAV dolerio už barelį. Penktadienį dėl išeiginės JAV ir Didžiojoje Britanijoje naftos prekyba nevyksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius