Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabija: koronaviruso protrūkio poveikis naftos paklausai yra ribotas

Didžiausia naftos eksportuotoja pasaulyje Saudo Arabija pirmadienį pareiškė, kad koronaviruso epidemijos poveikis naftos paklausai yra „labai ribotas“, tačiau šalis atidžiai stebi įvykius.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Pirmadienį naftos kainos smuko, o „Brent“ rūšies naftos kaina pirmą kartą per beveik tris mėnesius krito žemiau 60 JAV dolerių už barelį ribos, nerimaujant dėl epidemijos, Kinijojenusinešusios daugiau kaip 80 žmonių gyvybę, ekonominio poveikio.

Visgi protrūkio poveikis „visuotinei naftos paklausai yra labai ribotas“, kalbėjo Saudo Arabijos energetikos ministras princas Abdulazizas bin Salmanas, kurio žodžius pacitavo valstybinė naujienų agentūra SPA.

„Didelę įtaką pasaulinėms rinkoms, įskaitant naftos rinkas, turi psichologiniai veiksniai“ ir „pesimistinės nuomonės“ tarp prekiautojų, pridūrė jis.

Pasak jo, Saudo Arabija „atidžiai stebi“ naftos rinkų, pasaulinės ekonomikos ir Kinijos, pagrindinės Saudo Arabijos žaliavos pirkėjos, pokyčius.

Princas Abdulazizas bin Salmanas priminė, kad 2003 metais kilęs ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS) protrūkis nesumažino naftos paklausos.

Pasak jo, Saudo Arabija „atidžiai stebi“ naftos rinkų, pasaulinės ekonomikos ir Kinijos, pagrindinės Saudo Arabijos žaliavos pirkėjos, pokyčius.

„Karalystė ir [naftos eksportuotojų] aljansas OPEC+ turi galimybių ir lankstumo reaguoti į bet kokius pokyčius <...> ir prireikus palaikyti naftos rinkų stabilumą“, – pažymėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius