Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabija sieks 10 proc. elektros energijos pasigaminti iš atsinaujinančių šaltinių

Saudo Arabija planuoja per ateinančius kelerius metus pasiekti, kad 10 proc. elektros energijos šalis gautų iš atsinaujinančių energijos šaltinių. Toks siekis yra dalis energetikos sektoriaus transformacijos plano, pirmadienį pranešė šalies energetikos ministras Khaledas al-Falihas.
Vėjo jėgainės jūroje
Vėjo jėgainės jūroje / 123rf.com nuotr.

Jo teigimu, Saudo Arabija – didžiausia pasaulyje naftos eksportuotoja – ketina užsienyje parduoti iš atsinaujinančių energijos šaltinių gautos elektros bei tokios energijos gamybos technologijas.

Saudo Arabijos energetikos ministras pranešė, kad ketinama įgyvendinti 30 projektų, kurie leis jau ateinančio dešimtmečio pradžioje iš atsinaujinančių energijos šaltinių gauti maždaug 10 gigavatų elektros energijos. Projektai kainuos 30–50 mlrd. JAV dolerių.

Šiuo metu beveik visą energiją karalystė gauna iš naftos ir gamtinių dujų. Tačiau šalis įgyvendina didelio masto ekonomikos reformas ir nori mažinti savo priklausomybę nuo naftos.

„Iš atsinaujinančių energijos šaltinių gauta energija iki 2023 metų sudarys 10 proc. bendros elektros energijos, – prasidedančio Saudo Arabijos investicijų į atsinaujinančią energetiką forumo metu sakė ministras. – Siekiame, kad karalystė vidutiniu laikotarpiu taptų šalimi, kuri gamina ir eksportuoja pažangias technologijas energijai iš atsinaujinančių šaltinių gauti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius