-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 22 /13:51

Saulės elektrinių energijos kaupikliams – 4 mln. eurų paramos

Gyventojai, turintys ar suplanavę įsirengti saulės ar vėjo elektrines, taip pat valstybės ar savivaldybių institucijos galės gauti valstybės kompensacijas už energijos kaupiklių įrengimą. Tokie kaupikliai kaups perteklinę elektrą, ją panaudojant vėliau ir taip sumažinant jos pasaugojimo kaštus.
Saulės kolektoriai
Saulės kolektoriai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tokia parama suplanuota pirmą kartą. Gyventojų kaupikliams šiemet skirta 1 mln. eurų, o valstybės ar savivaldybių institucijoms – 3 mln. eurų iš Klimato kaitos programos, pranešė Aplinkos ministerija.

Paramą galės gauti gyventojai, ant savo gyvenamųjų ar sodo namų įsirengę saulės ar vėjo elektrinę ir tapę gaminančiais vartotojais. Tačiau įsigiję saulės elektrinės dalį iš saulės parkų į ją negalės pretenduoti.

Be to, finansavimą galės gauti valstybės ar savivaldybių institucijos ir įstaigos, tradicinės religinės bendruomenės, bendrijos ar centrai, valstybės ar savivaldybių viešosios įstaigos, išskyrus įsigijusias dalį iš saulės parkų.

Maksimali išmoka gyventojams bus teikiama už iki 10 kWh galios įrenginį, už 1 kWh galios ličio geležies fosfato kaupiklio mokant 450,26 euro, ličio jonų kaupiklio – 391,08 euro kompensaciją, o valstybės ar savivaldybių institucijoms – už iki 500 kWh galios įrenginį: atitinkamai 720,42 ir 625,73 euro.

Paraiškos priimamos iki 2023 metų birželio 19 dienos arba kol pakaks skirtų lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius