-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulius Skvernelis: kitą savaitę Vyriausybė apsispręs dėl kogeneracinių jėgainių ateities

Kitą savaitę Vyriausybė apsispręs dėl „Lietuvos energijos“ įgyvendinamų atliekas deginsiančių Vilniaus ir Kauno kogeneracinių jėgainių projektų ateities, sako premjeras Saulius Skvernelis. Sprendimas bus ypač svarbus kartu su Suomijos „Forum“ vystomai Kauno jėgainei, dėl kurios pastaruoju metu vyksta daugiausiai ginčų.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Šiuo metu vyksta procesas Vyriausybėje, gavus visus duomenis apie projektą, apie poreikį, galimybes, apie reikiamus sudėti saugiklius. Mes turime finišo tiesiąją ir kitą savaitę Vyriausybė priims sprendimą ir iškomunikuos visuomenei“, – BNS sakė ministras pirmininkas.

Seimo Energetikos komisija praėjusią savaitę paprašė ministrų kabineto dar kartą įvertinti, ar Vilniaus ir Kauno projektai yra reikalingi. Kai kurių parlamentarų nuomone, Kauno jėgainė sukurtų šilumos pajėgumų perteklių mieste ir išstumtų iš rinkos nepriklausomus gamintojus.

Be to, Europos Komisija suabejojo, ar Lietuvai reikia dviejų naujų atliekų deginimo jėgainių ir ar jas pastačius, ateityje nebus sumažintas komunalinių atliekų perdirbimas. S.Skvernelis tikina, kad dėl to Vyriausybės sprendimas nebus atidėtas.

„Nenuvėlins sprendimo, kadangi dabar interpretuojamos atskiros frazės iš ataskaitos, nežiūrint visos visumos. (...) Kol kas mes visi neturime pilnos ataskaitos, dabar iš konteksto galime išimti vieną ar kitą abejonę, bet eigoje aš nenoriu komentuoti, mes tikrai atidžiai, nuosekliai ir kruopščiai projektus vertiname“, – tikino S.Skvernelis.

Anot jo, sprendimo dėl kogeneracinių jėgainių projekto nebegalima atidėti, nes atliekamos investicijos, projektais domisi visuomenė.

„Mes nebegalime nuvėlinti, nes jūs matote ir šiukšlių krizę keliamą vėl, nes nesprendžiama problema, ir galiausiai padarytos jau investicijos, tai yra praeitos Vyriausybės projektai, Kaune yra privatus investuotojas iš Suomijos, faktiškai, mes turime priimti sprendimus vienokius ar kitokius. Laiko nebėra laukti“, – BNS sakė premjeras.

Tačiau S.Skvernelis nenorėjo atskleisti asmeninės nuomonės dėl Kauno projekto būtinybės, teigdamas, kad nenori paveikti Vyriausybės narių.

„Kol kas negaliu pasakyti savo asmeninės nuomonės, kad nepaveikčiau Vyriausybės narių. Aš turiu savo asmeninę nuomonę, bet aš visą laiką vadovausiuosi tuo, kad visuomenės interesas, valstybės interesas ir tolimesni tikslai turi būti pirmoje vietoje, o ne asmeninės nuomonės ir asmeniniai pojūčiai“, – tikino ministras pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius