Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SEB bankas: auga vartojimo paskolų paklausa saulės elektrinėms ir namų energetiniam efektyvumui gerinti

Per šių metų pirmą pusmetį SEB banko klientai vartojimui pasiskolino trečdaliu (35 proc.) daugiau negu pernai. Palyginti su pernai, vidutinė paskolos suma padidėjo daugiau negu 900 eurų, pranešė SEB bankas.
Saulės kolektoriai
Saulės kolektoriai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Energetika Finansai

„Gyventojų skolinimasis vartojimo reikmėms neslūgsta. Suteiktų paskolų skaičiaus ir sumos augimą lėmė padidėjęs klientų aktyvumas atslūgus pandemijai. Gyventojai įgyvendina prieš tai atidėtus planus, o auganti infliacija lemia, kad prekėms ir paslaugoms įsigyti reikia didesnės pinigų sumos“, – teigia Eglė Dovbyšienė, SEB banko valdybos narė ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė.

Dažniausiai skolinamasi remontui, rečiausiai – kelionei, vis dažniau – elektrai iš saulės

Dažniausiai vartojimo paskolą gyventojai ima būstui remontuoti ar baldams pirkti. Tokių paskolų vidutinė vertė siekia apie 7,3 tūkst. eurų, rodo SEB banko statistika.

Antroje vietoje – vartojimo paskolos automobiliui pirkti ar remontuoti. Šiam tikslui gyventojai vidutiniškai skolinasi 5,3 tūkst. eurų.

Paskolos būstui, baldams ir automobiliams sudaro didžiausiąją dalį – beveik 70 proc. visų vartojimo paskolų.

„Šiemet pradėjome teikti vartojimo paskolas saulės elektrinėms bei namų energetiniam efektyvumui gerinti. Vartojimo paskolos elektrai iš saulės jau sudaro 6 proc. visų suteikiamų naujų vartojimo paskolų. Vidutiniškai tam gyventojai skolinasi 7,2 tūkst. eurų. Atsižvelgdami į kylančias energinių išteklių kainas vis dažniau gyventojai skolinasi pinigus ir namų energetiniam efektyvumui gerinti – šilumos siurbliui ar geoterminio šildymo sistemai įsirengti“, – sako E.Dovbyšienė.

Penktadalį visų paskolų vartojimui sudaro paskolos asmeninėms šventėms, nenumatytoms didesnėms išlaidoms, buitinei technikai įsigyti. Šioms reikmės gyventojai skolinasi vidutiniškai 4,5 tūkst. eurų.

Mažesnę dalį sudaro gyventojų paskolos gydymo paslaugoms ir kelionėms.

Vartojimo paskolą gyventojai gali gauti ir neišeidami iš namų – pateikę paraišką internetu. Jei duomenys atitinka visus kriterijus, gyventojai atsakymą gali gauti ir per penkias minutes. Kitu atveju banko darbuotojas susisiekia per vieną darbo dieną. Vartojimo paskolos sutartį banko klientai gali sudaryti internetu ir gauti pinigus iš karto į sąskaitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius