Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas svarstys siūlymą skirti M.Taparauską VERT nariu

Seimas svarstys prezidento Gitano Nausėdos siūlymą skirti Matą Taparauską Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) nariu penkeriems metams. Tam antradienį po pateikimo pritarta bendru sutarimu.
Elektra
Elektra / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prezidento vyriausiasis patarėjas Jaroslavas Neverovičius antradienį teigė, kad į šią poziciją buvo svarstyta apie 20 kandidatų – dalis iš jų nesutiko eiti į valstybės tarnybą, kita dalis pateikė skirtingas vizijas su idėjomis.

„Po visų pokalbių ir vertinimų prezidentas pasirinko poną M.Taparauską būtent dėl jo patirties, gebėjimų, dėl jo vizijos, ypač kalbant apie inovacijas, šilumos ūkio poreikį, ieškoti sprendimų, kurie atlieptų klimato kaitos stabdymo poreikį“, – pranešime sakė J.Neverovičius.

M.Taparauskas pabrėžė duomenų skaitmenizavimo svarbą – anot jo, VERT valdo ir renka daug duomenų, kurių apdorojimui ir analizei vien žmogiškųjų ištekių nepakanka. Anot jo, išmaniųjų technologijų, dirbtinio intelekto, duomenų skaitmenizavimo sprendimai yra būtini, kad būtų efektyvinama pati reguliuotojo veikla.

„Kitas dalykas, iš efektyviai surengtų ir apdorotų duomenų visumos galima priimti tinkamus sprendimus bei gauti tinkamas įžvalgas apie esamą situaciją“, – teigė M.Taparauskas.

Seimas toliau jo kandidatūrą svarstys ketvirtadienį.

M.Taparauskas šiuo metu dirba tarptautinėje konsultacijų bendrovėje „Ernst & Young“. Jis yra vadovavęs VERT Šilumos gamintojų ir konkurencijos skyriui, taryboje jis dirbo šešerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius